Konec tedna lahko pričakujemo običajno povečanje turističnega prometa, v petek in soboto proti turističnim krajem, v soboto in nedeljo popoldne pa v obratni smeri, opozarjajo na Darsu.

Promet pa se lahko močno poveča tudi v sredo popoldne in zvečer ter v četrtek, 31. maja, saj se zaradi praznika začne tako imenovani podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije in delu Švice, na Poljskem ter na Hrvaškem. Tako je lahko v četrtkovi jutranji prometni konici več zastojev kot običajno, v četrtek popoldne in petek zjutraj pa se bo tudi povečalo število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo.

V torek, 29. maja, bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje načrtovana popolna zapora priključka Postojna v smeri proti Kopru, ki bo predvidoma trajala 14 dni.

Zaradi spremenjene signalizacije pa bodo občasne zgostitve prometa tudi v območju drugih cestninskih postaj – Razdrto, Torovo, Log in Postojna.

Na štajerski avtocesti

Na odseku avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami so predvidene ovire zaradi geodetskih in geomehanskih meritev, ki bodo potekale:

  • v petek, 25. maja, od 8. do 13. ure proti Mariboru (zaprta bosta vozni in počasni pas),
  • v soboto, 26. maja, od 7.30 do 16. ure proti Ljubljani (zaprt bo vozni pas),
  • v nedeljo, 27. maja, od 7.30 do 9.30 ure proti Mariboru (zaprta bosta prehitevalni in vozni pas) in
  • v nedeljo, 27. maja, od 10. do 12. ure proti Ljubljani (zaprta bosta prehitevalni in vozni pas).

Na pomurski avtocesti

Do predvidoma 15. junija potekajo na odseku avtoceste A5 med Dragučovo in Lenartom sanacijska dela na betonih na območju viadukta Močna, pokritega vkopa Močna in viadukta Zamarkova. 

Zapora v smeri proti Lenartu bo do 2. junija, v smeri proti Dragučovi pa od 5. do 15. junija. V času popolne zapore bo promet na območju potekal dvosmerno po nasprotni strani avtoceste.

Ljubljana in okolica

Jutri, 26. maja, je od 6. ure do ponedeljka, 28. maja, do 5. ure predvidena popolna zapora predora Šentvid zaradi sanacije udrtih jaškov na izvozu iz predora proti Kranju.

V soboto bo promet zaradi del občasno oviran tudi na odseku med Brezovico in Vičem, v obe smeri vožnje. Na ljubljanski južni obvoznici bo med 7. in predvidoma 9. uro zjutraj zaprt priključek Ljubljana - jug v smeri Dolenjske, obvoz bo urejen preko priključka Ljubljana - Rudnik ali Šmarje - Sap (za smer Kočevje).

Če vas zanima, kako bo na gorenjski ali primorski avtocesti, pa preverite na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice