Skladno z napovedmi je promet na slovenskih cestah gostejši, na mejnih prehodih s Hrvaško pa nastajajo tudi več kot uro dolge čakalne dobe pri vstopu v Slovenijo.

Prometno-informacijski center poroča, da je zaradi prometne nesreče zaprta mariborska vzhodna obvoznica na razcepu Dragučova iz smeri Slivnice proti Šentilju, med priključkom Maribor-vzhod in krožiščem Pesnica. Zaradi nesreče nastaja zastoj, obvoz za osebna vozila je možen skozi Maribor po hitri cesti.

Zastoji tudi ob vstopu in izstopu v Slovenijo

Zastoji so tudi na cestah proti mejnim prehodom Sečovlje in Dragonja. Prav tako vozniki čakajo na hrvaški strani mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja proti Sloveniji, poroča STA.

Čakalne dobe za vstop v Slovenijo so za osebna vozila na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Brezovica pri Gradinu, Starod, Jelšane, Zgornji Leskovec in Gruškovje. Osebna vozila čakajo od 30 minut do poldrugo uro. V Starodu in Sečovljah so po 20-minutne čakalne dobe tudi za izstop iz Slovenije, na Obrežju za vstop v Slovenijo čakajo avtobusi.

Ob zaključevanju podaljšanega prazničnega konca tedna v nekaterih evropskih državah je sicer za danes napovedan gostejši promet od hrvaške in slovenske obale proti severu, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice