Slika je simbolična.
Notranji minister Hojs je povedal, da bo vlada odločalo o predlogu, po katerem bi se v dveh regijah, ki sta že v rumeni fazi, odprle terase gostinskih lokalov.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v oddaji 24ur zvečer napovedal, da bo vlada na pobudo Počivalška najverjetneje že danes obravnavala predlog, po katerem bi v »porumenelih« regijah odprli terase lokalov v popoldanskem času. Na mizi je tako predlog, da se terase lokalov odprejo v Posavski in Zasavski regiji.

Hojs je ob tem dodal, da želijo čim bolj razbremeniti ljudi, jim olajšati situacijo. Kot je povedal, stroka predlogu odprtja ne nasprotuje: »Stroka je temu deloma naklonjena, želijo pa, da se napišejo natančni predpisi, na kakšen način in s kakšnimi ukrepi bi to izvajali,« je dejal.

Vlada je na včerajšnji seji sicer odločila, da se v srednje šole vračajo vsi dijaki. Danes naj bi podrobneje predstavili podrobnosti. Danes bo tako znano, ali bo pouk potekal po modelu C, kar pomeni, da bi se polovica dijakov en teden šolala v šoli, druga polovica pa na daljavo. Naslednji teden se skupini nato zamenjata. 

Vlada je ob tem zaostrila nošenje mask v šolah. To je po novem obvezno v osnovnih in srednjih šolah, razen za učence v osnovni šoli do vključno petega razreda, a izjema velja izključno takrat, ko so v matičnem oddelku.

Na današnji seji naj bi vlada obravnavala spremembe režima pri prehodu meje. Obeta se ponovna zaostritev nadzora na mejah in prehod le na kontrolnih točkah. Hojs pa bo predlagal še, da se nekatere izjeme, ki so lahko vstopale brez testov, tudi delovni migranti, testirajo vsaj enkrat na teden.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Naj ta vlada dobesedno crkne.odpiral bi lokale 'boge otroke pa pošiljali v šolo z masko sedem ur.marš banda smrdljiva.

Starejše novice