Foto: Facebook Eva Boto
Na odru studia 1 Televizije Slovenija se bo drevi predstavilo 11 novih skladb, ki se bodo potegovale za naziv popevke leta.

Na festivalu Popevka bodo nastopili Eva Boto in Gašper Rifelj, Rok Lunaček, Vudlenderji, Ajda Stina Turek, Amadea Begovič, 2B, Ana Soklič, Sergije Lugovski, Julija Lubej, Eva Hren ter Dare Kaurič & New Swing Quartet, poroča STA. 

Predstavitev skladb

Eva Boto in Rifelj bosta predstavila pesem Dovolj je poletja, Rok Lunaček skladbo Ljubezen, Vudlenderji pa popevko Kam bi šla. Naslov pesmi Ajde Stine Turek je z V melodiji večnega dueta, Amadee Begovič Res čudovito je, glasbeni dvojec bratov 2B pa bo na festivalu predstavil skladbo Ko bi jaz.

Ana Soklič bo izvedla pesem Temni svet, Sergije Lugovski Zdaj je, kar je, Julija Lubej pa skladbo Midva. Eva Hren bo nastopila s skladbo Šesti čut, Dare Kaurič pa z New Swing Quartetom s pesmijo Kam je vsa ljubezen šla?.

Spremljal jih bo orkester RTV Slovenija

Na že 43. izdaji festivala zabavne glasbe, ki od lani nosi le še ime Popevka, bodo vse pesmi izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla in Žige Pirnata, ki bo dirigentsko paličico prevzel pri dveh skladbah, so sporočili iz RTV Slovenija.

Podeljenih bo šest nagrad

Izvajalcem bodo podelili šest nagrad. Pet jih bo podelila strokovna žirija: veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca.

Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019, poroča STA. 

Prvič skupaj kot televizijski par

Festivalski večer bosta prvič skupaj povezovala televizijska voditelja Mario Galunič in Jože Robežnik. Galunič je napovedal pester spremljevalni program. Med drugim so vsem izvajalcem dali nalogo. Izmed vse popevk, ki so bile kadarkoli zapete na festivalu, so si morali izbrati eno, ki jim je blizu oziroma, s katero jih povezuje zgodba, prigoda, srečanje. Rezultat 'ankete' bodo razkrili po koncu tekmovalnega dela.

Dan po festivalu bo ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, izdala digitalni album Popevka 2019, na katerem bodo vse festivalske skladbe.

Lani je na festivalu Popevka slavil Alex Volasko s pesmijo Če pomlad nikoli več ne pride, še poroča STA. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice