Lastnik enega izmed lokalov na območju Celja je po nadzoru in izdani kršitvi prišel do pisarne zdravstvenega inšpektorata, tam fizično napadel inšpektorja in po dejanju zbežal. Policisti so osumljenca izsledili in pridržali.

Vladne novinarske konference se je udeležila tudi Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata, ki je predstavila poročilo o kršitvah od 15. do 21. marca. Zdravstveni inšpektorat je v tem času opravil 3397 nadzorov in ugotovil za 10 odstotkov kršitev. Izrečenih je bilo 35 prekrškovnih sankcij, 371 opozoril po Zakonu o prekrških in 123 upravnih ukrepov.

Zdravstveni inšpektorat je od tega opravil 1.034 nadzorov, izrekel pa 15 prekrškovnih sankcij po Zakonu o prekrških, skupno 88 opozoril in 1 odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti. Na zunanjih javnih površinah je bilo pri 264 opravljenih nadzorih izrečenih 13 prekrškovnih sankcij po Zakonu o prekrških in 36 opozoril.

Tudi izvajalci storitev za potrošnike v večini primerov zagotavljajo, da storitve in blago ponujajo samo zaposleni, ki so delodajalcu predhodno predložili negativen test. Opravljenih je bilo 418 pregledov in pri tem ni bilo zaznanega nikogar, ki bi delo opravljal brez testa.

V zvezi cepljenjem je inšpektor prejel pet novih prijav kršitve strategije cepljenja proti koronavirusu, v teku pa je 13 postopkov, in sicer v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in Splošni bolnišnici Murska Sobota, pa tudi v zdravstvenem domu Slovenska Bistrica, Gornja Radgona in Maribor.

Na območju Celja storilec fizično napadel inšpektorja

Pri tem Deana Potza izpostavlja še en dogodek, in sicer je šlo za druženje precej velike skupine na centralni plaži v Portorožu, kjer se je družilo več deset mlajših oseb z različnih koncev Slovenije, ki pa pri druženju niso upoštevale osnovnih ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom, niso upoštevale varnostne razdalje, niso nosile mask, bile pa so pod vplivom alkohola. Inšpektoricama so na pomoč priskočili policisti, zoper oseb pa bodo uvedeni prekrškovni postopki. 

Potza poudarja, da še ni čas za takšna druženja. Prav zaradi tega bodo poostrili nadzor glede spoštovanja vladnih ukrepov v času velike noči v okolicah verskih objektov. 

Izpostavila je tudi včerajšnji dogodek, ko je na območju Celja prišlo do napada na inšpektorja. V skupnem nadzoru gostinskih lokalov je bilo zaradi ugotavljanja kršitev s strani zdravstvenega inšpektorja zoper lastnika uveden prekrškovni postopek.

V nadaljevanju pa je ta lastnik lokala prišel do pisarne zdravstvenega inšpektorata, tam fizično napadel inšpektorja in po dejanju zbežal. Policisti so osumljenca izsledili, pridržali, zoper storilca pa je na podlagi ovadbe uveden kazenski pregon zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 

»Kljub temu da zaradi dolgotrajnih omejitev posamezniki svoje nezadovoljstvo izražajo tudi v okviru uradnih postopkov, taka dejanja v nobenem primeru niso sprejemljiva,« zaključuje Deana Potza.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice