Objavljen je javni razpis »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2018«, ki ga sofinancirata država in Evropska unija.

Objavljen je javni razpis za izbor operacij »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2018«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Javni razpis je namenjen za zaposlitve učiteljev, svetovalnih delavcev oziroma vzgojiteljev začetnikov – učiteljev začetnikov do 29 let z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu.

Za zaposlitev učiteljev začetnikov je namenjenih 1.589.760 evrov.

Cilj javnega razpisa je zaposlitev 96 učiteljev začetnikov, 20 v vzhodni in 76 v zahodni kohezijski regiji za obdobje osmih mesecev na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih šolah, glasbenih in srednjih šolah, v dijaških domovih, v šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter v javnoveljavnem programu oziroma v programu s pridobljeno javno veljavnostjo, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja.

Kakšen je postopek prijave?

Prijavijo se lahko le navedeni javni ali zasebni vzgojno-izobraževalni zavodi, ki morajo objavljeno prosto projektno mesto objaviti na Zavodu za zaposlovanje ter opraviti izbirni postopek. Z učiteljem začetnikom bodo sklenili pogodbo o zaposlitvi na razpisanem projektnem delovnem mestu za čas osmih mesecev, za polni delovni čas, z začetkom opravljanja dela 1. april 2018, po izteku pogodbe o zaposlitvi na projektnem delovnem mestu pa bo z istim učiteljem začetnikom sklenil novo pogodbo o zaposlitvi s trajanjem vsaj do 31. maj 2019.

Rok za oddajo prijav je 23. januar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice