V kongresnem centru hotela Thermana v Laškem se je danes začela že 14. mednarodna konferenca RISK 2019, na kateri predstavljajo digitalizacijo poslovanja v sodobnih podjetjih, ki prinaša številne prednosti, a obenem tudi nevarnosti.

Konferenca Risk 2019, ki velja za enega največjih dogodkov s področja informacijskih tehnologij v Jadranski regiji, gosti več kot 600 vodilnih mednarodnih strokovnjakov s tega področja. 

Izboljševanje digitalne varnosti

Digitalizacija poslovanja v sodobnih podjetjih prinaša prednosti, a obenem tudi ogromno nevarnosti, še posebej so nevarnosti izpostavljeni osebni podatki posameznikov. Primer kaže tudi na danes že odmevno nevestno in malomarno ravnanje z osebnimi podatki v izolski bolnišnici, ki pa je že bolj pravilo kot izjema. Primer opozarja tudi na slabo zaščito elektronskih podatkov v Sloveniji.

Zaradi neupoštevanja GDPR direktive podjetjem grozijo visoke kazni. K temu je potrebno prišteti tudi pogoste napade na podjetja in posameznike.

»RiSK 2019, štirinajsta različica mednarodne konference s področja informacijske varnosti, neprekinjenega poslovanja bo letos 20. in 21. marca v kongresnem centru hotela Thermana. Odgovorni poznavalci in strokovnjaki informacijske stroke, kot tudi vodstveni delavci osebja iz bank, zavarovalnic, industrije, večjih podjetij, telekomunikacij, državne uprave, sistemskih integratorjev in svetovalcev iz regije Adriatik, se tukaj srečujejo s svetovno priznanimi strokovnjaki s področja internetne varnosti, informacijskega svetovanja, kakor tudi predstavniki dobaviteljev varnostnih in novodobnih informacijskih rešitev,« pojasnjujejo organizatorji konference, mariborsko podjetje REAL security.

Izpostavljajo pogoste izsiljevalske viruse, tako imenovane ransomwar, in digitalne vdore v podjetja. S tem opozarjajo na realno sliko digitalne (ne)varnosti v Sloveniji. K že tako množičnim težavam na tem področju, pa je potrebno prišteti še visoko stopnjo nepoznavanja  tovrstnih groženj s strani menedžerjev podjetij in premalo izobraženih zaposlenih, ki v primeru takšnih digitalnih groženj ne vedo, kako pravilno odreagirati in se temu zoperstaviti.

Blockchain Day

Letos pomembno vsebinsko mesto pri izboljševanju digitalne varnosti pridobiva tehnologija veriženja blokov, ki ji organizatorji v okviru vzporednega programa namenjajo celotni drugi dan konference. Poimenovali so ga Blockchain Day.

Pri organizaciji tega dela konference sodelujejo Bitcoin društvo Slovenije, Blockchain Think Tank Slovenia, Blockchain Alliance Europe in European Blockchain Hub pod medijskim pokroviteljstvom Bitcoin.com, na njem pa bodo gostili priznane strokovnjake in blockchain podjetnike, ki bodo prek razprav in delavnic obiskovalcem predstavil priložnosti, ki jih podjetjem prinaša nova tehnologija.

V mariborskem podjetju REAL security se že 17 let trudijo, da bi vsi odgovorni spoznali, da je za nemoteno in tekoče poslovanje potrebno zaščititi osebne podatke in intelektualno lastnino podjetja.

Za širitev zavedanja o pomenu zagotavljanja varnoti pri digitalnem poslovanju, so začeli organizirati mednarodno konferenco RISK. Danes RISK praznuje že 14. različico, katere namen je izobraževati in predstavljati svetovno uveljavljene dobre prakse in tehnologije za zaščito podatkov. Če ste zamudili lansko konferenco, si utrinke lahko ogledate tukaj

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice