Na 51. MOS-u so včeraj podelili tradicionalna priznanja Celjskega sejma, Mestne občine Celje in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Podjetje Roto Group si je po oceni komisije zaslužil prestižno nagrado srebrni ceh za razstavljeni unikatni polietilenski čoln IBIZA 450S, ki je hiter in kompakten čoln z večstransko uporabnostjo.

Roto Group je mednarodno podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas s sedežem v Murski Soboti. Zaposluje več kot 450 ljudi v šestih tovarnah, ki se nahajajo v štirih državah. 

Matjaž Pavlinjek je ob prevzemu nagrade izpostavil prednosti unikatnega polietilenskega čolna IBIZA 450S: »Njegova velika prednost je, da je v celoti izdelan v enem kosu po rotacijskem postopku in sicer v tro-slojni tehnologiji. Ta način mu zagotavlja izjemno togost kljub nizki teži, veliko nosilnost in majhno občutljivost na udarce. Zaradi dovršene oblike in unikatnega načina izdelave, je izjemno enostavno vodljiv, okreten in varen. Čoln je na voljo v različnih izvedbah glede na opremo npr. s komandnim mostom oz. konzolo z vetrobranskim steklom. Osnovna različica pa zajema tudi prostoren sedež, v katerega lahko namestimo rezervoar za gorivo, varnostne pasove, hladilno skrinjo ter drugo opremo.« 

Roto čoln je namenjen za dnevna potovanja po morju, jezerih in rekah, za ribolov ali pa kot spremljevalno oziroma servisno plovilo za regate, pa tudi kot delovni čoln za reševalce iz vode. Čoln je možno opremiti z motorjem do 40 konjskih moči, za jezera pa tudi z električnim motorjem. 

TEHNIČNI PODATKI: Dolžina: 4,50 metra; širina: 1,80 metra; masa brez motorja: 210 kilogramov. Več informacij najdete na www.rotoATTIVO.eu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice