Slovenski podjetniški sklad in javna agencija Spirit Slovenija sta nagradila 10 najuspešnejših ekip mladih dijakov in učencev.

Najuspešnejše mlade podjetniške ekipe so bile nagrajene v okviru projekta z naslovom Realizirajmo podjetniške ideje mladih, sporočajo s Slovenskega podjetniškega sklada in javne agencije Spirit Slovenija.

Sklad in Spirit si prizadevata projekt, katerega cilj je spodbuditi še več mladih k ustvarjalnemu razmišljanju ter podjetnosti.

Lani je 150 dijakov in učencev oziroma 25 ekip začelo razvijati svoje poslovne ideje. Za nagrado so za nadaljnji razvoj idej od strokovne komisije prejeli 500 evrov, ki jih je financiral sklad, prav tako so dobili dvomesečno podporo poslovnih mentorjev.

Njihov napredek bo komisija ugotavljala na zaključnem dogodku aprila, ko bo potekala tudi podelitev nagrad najboljšim trem ekipam, še pojasnjujejo v podjetniškem skladu in Spiritu.

Gre sicer za nadgradnjo aktivnosti za spodbujanje kreativnosti in podjetnosti med mladimi, ki jih je agencija izvajala v lanskem letu, v katere je bilo vključenih 1475 dijakov iz 14 srednjih in osnovnih šol.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice