Slika je simbolična.
V Grosuplju so ob ločevanju odpadkov naleteli na grozovit prizor, v sortirnici so našli truplo mrtvega novorojenčka. Predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana Tomaž Tomaževic sporoča o poteku raziskave in naproša za pomoč.

Ob ločevanju odpadkov so včeraj na deponiji Špaja dolina odkrili truplo novorojenčka moškega spola.

Policija še vedno ugotavlja okoliščine srce parajočega primera in pri tem naproša za pomoč. 

Policisti so zavarovali kraj najdbe in zbrali prva obvestila. Na kraju je bil opravljen ogled, ob tem sta o tragični vesti bila obveščena preiskovalni sodnik, državni tožilec in zdravnik Inštituta za sodno medicino. 

Truplo novorojenčka je bilo odpeljano na Inštitut za sodno medicino, kjer bo opravljena obdukcija, na podlagi katere se bodo ugotavljale okoliščine smrti. 

Zaenkrat še ni znano, ali gre za umor ali detomor.

O detomeru govorimo zgolj takrat, ko smrt otroka zakrivi mati, to lahko stori med samim porodom ali takoj po njem. Pri tem se ne gre za mrtvorojenega otroka, temveč kaznivo dejanje. 

Z informacijami o primeru se lahko obrnete na policijo 

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka, ob tem pa naprošamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pripomogle k preiskavi, da to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali najbližjo policijsko postajo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice