Park sredi mesta ostaja zbirališče narkomanov. Bralec je naletel na odvržene injekcijske igle pri ribniku.

V Murski Soboti že dolgo časa številni opozarjajo na zadrževanje narkomanov v parku. Problematiko so že večkrat izpostavili kolegi iz uredništva Sobotainfo, policija pa očitno nezaželenega dogajanja v enem najlepše ohranjenih grajskih parkov v Sloveniji ni uspela izkoreniniti.

Bralec je namreč uredništvu posredoval fotografije odvrženih igel pri ribniku v mestnem parku, na katere je naletel med sprehodom danes zjutraj.

Nedavno so bile v soboškem parku odvržene igle tudi v neposredni bližini otroških igrišč. Odvržene igre so lahko recept za katastrofo in predstavljajo veliko nevarnost za poškodbe ali okužbe. V zadnjem času smo priča vse več primerom odvrežnih injekcijskih igel, ki jih uporabijo narkomani, v parku in Fazaneriji.

Prepiri, pretepi ...

Tudi sicer skupine narkomanov, ki se zadržujejo na klopeh v soboškem mestnem parku, ne skrbijo za lagodno počutje sprehajalcev in okoliških prebivalcev.

Priljubljeno zbirališče mladine, družin in prostor za oddih še naprej greni prisotnost skupin, ki tja vnašajo nemir. V zadnjem letu je tako prišlo do številnih policijskih intervencij v soboškem parku zaradi prepirov ali pretepov.

Sicer je bil soboški park to poletje glavna tema pogovorov v pokrajini ob Muri zaradi hudega pretepa ob prvem dnevu festivala Soboški dnevi. Medtem ko policija še vedno preiskuje okoliščine nasilnega dogodka, je ena od žrtev pred dobrim tednom spregovorila z mediji in delila svoje spomine na pretresljivi dogodek, ki je, kot pravi, pustil posledice na zdravju in psihi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice