Slika je simbolična.
Njen najljubši šopek? Šopek, primeren za njeno astrološko znamenje? Mediteransko obarvan šopek? Zbrali smo ideje za cvetlične aranžmaje, ki bodo gotovo ogreli srce vsake mame.

Vsako leto enaka dilema: kako mamam na njihov praznik, ki ga obeležujemo 25. marca, pokazati, da so ljubljene in cenjene? Jim kupiti čokolado? Ali rože? Toda kakšne? Njen najljubši šopek? Šopek, primeren za njeno astrološko znamenje? Mediteransko obarvan šopek?

Pri tovrstnih dilemah nam je letos na pomoč priskočila cvetličarka Metka Sporiš iz cvetličnega studia Sanjski šopek, ki se je nedavno poleg matične poslovalnice v Škofji Loki odprl tudi v Ljubljani.

Če boste za šopek izbrali njene najljubše rože, pravi Metka Sporiš, zagotovo ne boste udarili mimo. Tako boste pokazali, da jo poslušate in dobro veste, kaj ji je všeč in kaj ne. S takšnim darilom ne boste zgrešili in ker bo šopek prišel iz vaših rok, bo zagotovo navdušena.

Dobra ideja je tudi večen šopek oziroma šopek iz suhega cvetja, ki je popisan z ljubeznijo, eleganco in lepoto.

»Danes, ko želimo skrbeti za okolje in se vsi nagibamo k bolj trajnostnemu pristopu, so rože iz suhega cvetja pravi korak v smeri proti trajnostni naravnanosti. Ne samo to! Šopek bo mama imela za vedno in vsakič, ko ga bo pogledala, se bo spomnila na vas in čudovito darilo, ki ste ji ga podarili. Suho cvetje je vedno večji hit v Sloveniji, za bolj drzne mame, ki ga bodo postavile na najbolj viden del hiše, pa izberite divje barve,« pravi Metka Sporiš.

Še ena ideja je, da se odločite za šopek, ki izraža karakter vaše mame.

Kakšna je - umirjena ali bolj živahna? Ima rada bolj mirne in svetle barve ali jo boste navdušili z bolj drznim šopkom v rdeči, rožnati ali rumeni barvi? Je urejena kot iz škatlice ali bi njen stil opisali kot neurejen kreativni nered? Vsaka informacija bo floristu, ki vam bo pripravljal šopek, prišla prav.

Foto: Sanjski šopek

Razmišljate o vrtnicah? Na prvi pogled se morda ne zdijo najbolj klasična izbira za materinski dan, a v resnici ima vsaka barva svoj pomen in simboliko.

»Rumene pomenijo prijateljstvo, nežno roza pa veselje in spoštovanje. Kar je točno tisto, kar želite sporočiti vaši mami,« razloži Metka Sporiš.

»Odlična izbira so tudi nageljni, še posebej, če ima rada klasiko. In barva? Odvisna od njenega karakterja in preferenc.«

Če vaša mama obožuje morje in vse, kar je povezano z mediteranskim podnebjem ter rada pripoveduje poletne zgodbice iz mladosti, morda lahko razmislite o tem, da bi ji podarili okrasno oljko.

Predstavlja mir in je znanilka zdravja, še posebej pa bo primerna za mame, ki nimajo veliko časa za ukvarjanje z rastlinami, saj ne zahteva veliko.

Foto: Sanjski šopek

Za konec Metka Sporiš omeni še dva ne tako klasična predloga: namesto šopka v klasični obliki denimo lahko podarite dekoracijo, v kateri so napisane udarne in pozitivne misli, v kombinaciji s suhim cvetjem.

»Izberite sporočilce, ki najbolje opiše vašo mamo. S tem ji boste dali vedeti, koliko ji pomenite, obenem pa bo darilo večno.«

Še ena ideja je šopek, usklajen z njenim astrološkim znamenjem.

Ni pomembno, kaj je vaša mama po horoskopu, umirjena rakica ali bolj divja ovnica - v Sanjskem šopku imajo na voljo posebne rojstnodnevne šopke, ki so namenjeni posameznim astrološkim znamenjem, vendar jih seveda lahko podarite tudi ob drugih priložnostih, kot je materinski dan.

»Šopek je že sam po sebi čudovito darilo, a če mu dodate še na roke napisano sporočilce, boste mamo povsem navdušili. Pomislite, kaj ji želite sporočiti in to zapišite. Dodajte zraven še malo drugačno vazo ali pa poseben okrasni papir. Naj bo celotno darilo povsem unikatno in osebno.

In ko se odločite za šopek, je ne pozabite objeti. Se ji zahvaliti za vse, kar je naredila za vas. In ne pozabite na to niti ostale dni v letu. Saj veste, mama je ena sama in zasluži si vso ljubezen na svetu,« zaključuje Metka Sporiš.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice