Potrošniki bodo imeli v nedeljo še večjo izbiro za nakupovanje kot doslej.

Potem ko je vlada odpravila v času epidemije covida-19 sprejeto prepoved o obratovanju trgovin ob nedeljah in so bile prve odprte že prejšnjo nedeljo, bo tokrat odprtih še več prodajaln z živili. Odpirajo se tudi nakupovalna središča.

Po Mercatorju, Tušu, Hoferju in Eurospinu, ki so vrata nekaterih trgovin odprli že prejšnjo nedeljo, so se za odprtje prodajaln odločili še v Sparu, Lidlu in L'eclercu, odprle se bodo tudi trgovine Jager.

Vrata bodo odprla tudi nakupovalna središča, med drugim ljubljanski Citypark, Aleja in center Vič, celjski Citycenter ter mariborski Europark. Odprta bodo do 15. ure.

Kot so za STA navedli v Lidlu, bodo odprli vrata vseh trgovin, a nobena trgovina ob nedeljah ne bo odprta dlje kot do 15. ure.

Trgovine Spar in Interspar bodo odprte po rednem delovnem času, ki je veljal pred epidemijo, kjer se bodo razmeram na trgu prilagajali tudi v prihodnje. Obratovalni časi posameznih trgovin so sicer objavljeni na njihovih spletnih straneh.

V Mercatorju, ki je hipermarkete in supermarkete ter nekatere trgovine odprl minulo nedeljo, bodo do nadaljnjega ob nedeljah odprli tiste trgovine, ki so bile dobro obiskane. 

V Hoferju, ki je vse svoje trgovine odprl prejšnjo nedeljo, so bili z obiskom zadovoljni oziroma je bil ta v okviru pričakovanj, glede na to, da veliko kupcev o spremembi ni bilo obveščenih. Nedeljski delovni čas ostaja enak kot pred epidemijo, trgovine so odprte do 15. ure.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice