Direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Jernej Završnik je na današnji novinarski konferenci Mestne občine Maribor po koncu epidemije covid-19 predstavil primer neupoštevanja navodil, ki se je rezultiral v fizični obračun.

»Naši ljudje so malo neučakani,« pravi Jernej Završnik, direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Le nekaj dni nazaj je eno izmed vstopnih točk neimenovanega zdravstvenega doma obiskal posameznik, ki je, potem ko ni mogel vstopiti v zdravstveni dom, fizično obračunal z zdravstvenim delavcem.

»Na naši vstopni točki mu je bilo razloženo, saj na teh točkah izvajamo triažo, da si mora vnaprej zagotoviti termin obiska zdravnika, mi sami tega na točkah ne moremo narediti,« je razložil Završnik in dodal, da je bil eden izmed zdravstvenih delavcev zaradi tega deležen fizičnega napada.

»Nam ni interes, da takšna dejanja obravnava policija, vendar, da se skupaj navadimo na nov način dela,« poudarja Završnik.

Pri tem Završnik vse paciente in posameznike vljudno prosi, da naj pacienti strogo upoštevajo termine naročanja. »Mi skrbimo, da dobi vsak pacient svoj termin in tudi dogovor je, da naši pacienti ne hodijo v zdravstvene ustanove do deset minut pred samim terminom,« pravi Završnik.

Završnik dodaja, da zdravstveni delavci na ta način preprečujejo zbiranje pacientov v čakalnicah in potencialni prenos okužbe.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Neugodna situacija.Kolk pa ste ga setali sem ter tja in igrali gluhe telefone?.To se tudi dogaja in ni cudno da se ze prej ni komu prevec odpelo in zmesalo pa vcasih tudi od prepotentnosti osebja ces kaj sprasujes,bla bla bla

Marko 1972 (nepreverjen)

To ne opravicuje fizicnega nasilja.

In reply to by Navijac (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Se strinjam
Morajo pa tudi v zdravstvu pod svojim pragom pomest

In reply to by Marko 1972 (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Spet kaki jugovic

Seveda, ... (nepreverjen)

zdravstveni delavci so povezani z medicinsko mafijo.

shortsnake (nepreverjen)

Bla, bla, bla ... kličem že vsaj 14 dni v ZD A.Drolca za termin za CT med 8. in 10. uro dopoldan (Takšna so navodila!!!), pa mi v 14 dneh še ni uspelo, da bi se mi kdo oglasil, čeprav poskušam vsaj po 10 krat. Ne vem, zakaj sploh imajo telefone? Pa še višek idiotizma - napotnica mi velja 14 dni. Kdo je zdaj tu nor? Potem se pa čudite, če nekomu dvine pokrov....

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Bla, bla, bla ... kličem že vsaj 14 dni v ZD A.Drolca za termin za CT
raje pokliči SCT

In reply to by shortsnake (nepreverjen)

shortsnake (nepreverjen)

Tebi pa predlagam SVZ (Hrastovec v Slovenskih goricah) ...upam, da imajo še kakšno prosto posteljo

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

to je sigurno bil kakšen smrdljivi komunajzer

pion (nepreverjen)

Sem bil naročen na uro, čakal sem več kot tri ure,ko sem končno prišel na vrsto je bila napotnica napačna(napaka moje zdravnice)za mesec dni moram priti nazaj.Da bi jih poslal v p.... m......!

levi komunist (nepreverjen)

meni je izdala napotnico za ginekološko odelenje
pa nisem delal nobenega problema
prav lepo so me pregledali

In reply to by pion (nepreverjen)

Katalizator (nepreverjen)

Zakaj ne greste v LJ h Kreku in Gantarja oni so organizatorji tega sistema . Pa kakšno bombo zraven vzamite da ne boste hodili dvakrat .

shortsnake (nepreverjen)

Ti si pa DPF zamenjaj!

In reply to by Katalizator (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice