Na družbenih omrežjih je zaokrožilo priporočilo vlade, ki staršem za dojenčke namesto nošenja mask v zaprtih prostorih in v javnem prometu priporoča prekrivanje s tetra plenico.

»Z vladnim odlokom je nošenje mask v zaprtih javnih prostorih in javnem prometu obvezno za vse osebe, ne glede na starost. Pri dojenčkih se tako lahko prekrije voziček s tetra plenico, saj je nošenje maske pri tako majhnem otroku težko.« 

Tako se glasi priporočilo vlade, kljub temu da stroka opozarja, da je takšno početje za otroka lahko življenjsko nevarno - v vozičku namreč ustavimo kroženje zraka, temperature pa lahko hitro narastejo.  

Na slednje je opozorila tudi mariborska poslanka Lidija Divjak Mirnik iz poslanske skupine LMŠ.

»Pokrivanje vozička s tetra plenico povzroči, da se lahko temperatura v teh poletnih dneh v vozičku zviša tudi do deset stopinj Celzija nad zunanjo temperaturo, kar je za dojenčka smrtno nevarno. Na to vsako poletje opazarjamo že vsaj dvajset let,« je na družbenih omrežjih opozorila doktorica biomedicine, biologinja in doula Špela P. Peternel.

»Upam, da starši vaših izjemno nevarnih predlogov ne bodo upoštevali,« je dodala. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haja (nepreverjen)

Nekoč je imel skoraj vsak pokrit voziček z navadno plenico in noben otrok ni imel posledic. Zdaj pa vse, kar priporoča vlada postane takoj smrtno nevarno! Kaj ta plenica ne prepušča zraka? Menda tudi ni, direktno na obrazu dojenčka!

andrej06 (nepreverjen)

Dajte si prekrijte te umazane riti z totimi maskami in t.plenicami majmuni

Starejše novice