Bravo, Slovenija! Iz Društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so sporočili, da so dosegli zastavljeni cilj.

Pred dnevi je celotna Slovenija stopila skupaj pri akciji zbiranja denarja za Krisa Zudicha, s katerim bi si pridobil revolucionarno zdravilo zolgensma, ki se uporablja v ZDA. En odmerek tega revolucionarnega zdravila, ki dokazano pozdravi spinalno mišično atrofijo, pa stane 2,5 milijona dolarjev oziroma nekaj več kot 2,2 milijona evrov. 

Ta vrtoglavi znesek pa je, kot kaže, uspelo Društvu Palčica Pomagalčica, ki je organiziralo akcijo za malega Krisa, zbrati v pičlih nekaj dnevih. Kot so razkrili, je Slovenija za malega Krisa zbrala več kot 3,4 milijona evrov.

Dobrodelni so bili košarkarji, nogometaši in odbojkarji ter številni glasbeniki. Zbiranju denarja so se pridružili tudi mnogi lokali. Slovenci smo tako znova dokazali, da znamo strniti vrste in s skupnimi močmi pomagati sočloveku. 

Pomagajmo še Galu!

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dmatko1 (nepreverjen)

Če se je za Krisa zbralo toliko več denarja, se naj zdaj ta razlika, ki bo ostala, razdeli med druge otroke, ki so potrebni pomoči. Mislim, da ni bilo tako zelo prav. Upam, da ostanek denarja ne no šel v že prepolne žepe. Nekateri otroci ga nujno potrebujejo.

JA_VA

Pohvalno za Slovenijo, da zna stopiti skupaj v taksnih primerih, toda vsak se lahko vprasa, zakaj to ne gre iz zdravstvene blagajne? In tudi, zanima me koliko je prispevala Jankoviceva snaha, ki se hvali na inst., kako je zrezke pecene na zaru v zlati foliji !!! WTF ☹☹☹

Mariborčan1975 (nepreverjen)

Super za Krisa!!! Ampak zdravilo za 2M?!? Dragi ljudje, ja pa kam smo prišli?!?! Verjamem, da je razvoj, testi, študije, .....vse stane. Vseeno ne gre mimo misli , da "nekdo" tukaj lepo izkorišča sirotinjo, in se masti z debelimi klobasami. Kmalu bomo zbirali za operacije kolka, slepiča itd... Narobe svet!

Starejše novice