Kljub temu da je pivo Corona eno najbolje prodajanih piv na svetu, pa zaradi novega koronavirusa prodaja upada. A ne v Mariboru.

V pubu in restavraciji Meating na Mlinski ulici v Mariboru zaradi koronavirusa čutijo občutno povečanje prodaja piva Corona

»Iz čiste radovednosti, ker se mi je zdelo, da prodamo več Corona piva kot v preteklosti, sem šel pogledat decembrsko in februarsko statistiko in opazil, da je razlika velika. Februarja smo tako prodali 70 odstotkov več piva Corona kot pa decembra, pa piva nikakor ne forsiramo gostom,« je za Mariborinfo povedal Aleš Leskošek iz Meatinga.

»Kjer pa moramo gledati, da je december za gostince mesec, ki je močnejši kot februar. Morda je to samo v našem lokalu, ampak glede na povečanje povpraševanja, piva pri nas nikakor ne bo zmanjkalo,« še v smehu pove Leskošek. 

Na globalni ravni padec popularnosti piva

Škoda, ki jo je v zadnjih dneh povzročil nov koronavirus, je v zadnjih dneh prizadel tudi proizvajalca Corona Constellation Brands Inc.. YouGov, britansko mednarodno podjetje za tržne raziskave in analizo podatkov, poroča, da so zaradi širjenja okužbe delnice proizvajalca Corona v zadnjem tednu padle za osem odstotkov.

Prav tako je je znamka Corona med prebivalci Amerike iz 51. mesta priljubljenosti, padla na 75. 

Koronavirus ≠ Corona pivo

Ne, priljubljeno mehiško pivo Corona pa ni nikakor povezano s koronavirusom, ki se širi po svetu, in proizvajalec Constellation Brands je za Business Insider dejal, da v splošnem verjamejo, da potrošniki razlikujejo med pivom in virusom.

Toda Googlovi iskalni nizi se z njim ne bi strinjali. Ko je virus sredi januarja začel dobivati ​​globalne razsežnosti, je spletno iskanje fraze ‘virus corona piva’ v svetovnem merilu poskočilo za 2.300 odstotkov, fraza ’pivo koronavirus’ pa kar za 3.200 odstotkov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice