Podjetje NiceHash je uporabnikom sporočilo, da bo v petek uporabnikom začelo vračati sredstva, ki so jih 6. decembra lani z uporabniških računov ukradli hekerji.

NiceHash bo sprva vrnil le 10 odstotkov ukradenih sredstev, v prihodnjih mesecih pa bodo sledila ostala obročna plačila, so objavili na spletni strani podjetja.

Družba naj bi pod enakimi pogoji poplačala vse uporabnike, nakazala jim bo izključno bitcoine. Vsako vračilo sredstev bodo vnaprej napovedali, uporabniki pa bodo lahko spremljali postopek povračila.

V hekerskem napadu je bilo odtujenih več kot 4700 bitcoinov, ki so bili v času kraje vredni okoli 56 milijonov evrov. Preiskava napada še vedno poteka, avtor in glavni razvijalec sistema Matjaž Škorjanc pa je povedal, da gre v ozadju predvsem interese škodovati platformi.

Podjetje je dva tedna po napadu ponovno začelo delovati, takrat je tudi sporočilo, da so s skupino tujih vlagateljev zagotovili sredstva, s katerim bodo svojim uporabnikom zagotovili stanje na računih, kot je bilo pred hekerskim napadom.

Vrednost bitcoina se v teh dneh giblje okoli 10.000 dolarjev. Rekordne vrednosti je ta kriptovaluta sicer beležila decembra lani, ko se je gibala celo okoli 20.000 dolarjev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice