Slika je simbolična.
Veliko občanov in občank so presenetile visoke položnice. Na trgu pa se je pojavila naprava, ki obljublja prihranek pri električni energiji.

Tržni inšpektorat Republike Slovenije opozarja na napravo Energy Saver, s katerim naj bi prihranili tudi do 75 odstotkov porabe električne energije v gospodinjstvih. 

Ne zmanjša porabe, le izboljša faktor delavnosti toka

Na tržnem inšpektoratu pa opozarjajo, da so navedbe v oglasih za to napravo neresnične, saj prihranka s to napravo ni mogoče doseči. 

Zapisali so, da gre za navadno majhno kompenzacijsko napravo induktivne jalove energije, ki ne zmanjša porabe delovne energije, temveč le izboljšuje faktor delavnosti toka. 

Tako z napravo ne boste prihranili električne energije, temveč le porabili dodaten denar za nakup naprave in mesečno za porabo, saj tudi ta naprava porablja delovno energijo, ki jo plačujete. 

Vir: Tržni inšpektorat Republike Slovenije

Ste napravo kupili? 

Če ste pa napravo kupili od slovenskega prodajalca, pa lahko od pogodbe odstopite v roku 14 dni od prejema blaga, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za vašo odločitev. 

V primeru težav glede izdelkov kupljenih v Evropski uniji se lahko obrnete na Evropski potrošniški center pri ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, preko spletne pošte [email protected]

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Odlično deluje . Navali narode .

upokojenec70 (nepreverjen)

Ta naprava ni niti prva, niti edina, ki ne deluje, ljudem pa samo izvablja denar iz žepa. Enako je bilo s tistimi napravami, ki naj bi odganjale pajke in ostali mrčes iz hiše. V posmeh moji naivnosti so pajki naredili svojo mrežo direktno na njej. Pa spomnite se še magnetnih podložkov za posteljo, ki naj bi preprečevale škodljiva sevanja (za nekaj več kot tisoč evrov), pa raznih dodatkov za motorna olja (motor up, Liqui molli itd), pa vsakodnevnih reklam na televiziji za razstrupitev jeter in tako dalje in tako naprej. No oni imajo kapsule, ki pomagajo kar za vse težave, naša edina naloga je, da jim pridno nakazujemo denar. Ali bo kaj pomagalo ali ne, pa države, ki jo vsi financiramo ne zanima. Važno je le, da lumpi registrirajo firmo in plačujejo davke. Kako varajo in "lupijo" ljudi, pa države ne zanima.

Surfeiter (nepreverjen)

Meni osebno je v celi stvari smešno le to, da energy saver na spletu stane 3 - 4€, našim vrlim državljanom pa isto zadevo spretneži prodajajo za cca. 30€ ... mogoče bo kdo končno razumel, o čem ves čas govorim ...

Starejše novice