Covid-19 sledilnik razkriva, v katerih slovenskih občinah so včeraj zabeležili nove okužbe s koronavirusom. Med njimi je tudi ena od haloških občin.

Včeraj, 5. avgusta 2020, so v Sloveniji potrdili 15 novih okužb s koronavirusom.

Po podatkih Covid-19 Sledilnika so pet novih okužb potrdili v občini Ljubljana, dve v občini Domžale, po eno okužbo pa v občinah Cirkulane, Celje, Šoštanj, Hrastnik, Trbovlje, Kranj, Loška dolina in Koper.

Za občino Cirkulane je to prvi potrjen primer okužbe doslej.

Podatke o vseh dosedanjih okužbah ali o okužbah zadnjih dveh tednov, zadnjega tedna ali zadnjega dne je mogoče spremljati na tej spletni povezavi.

Kako je v Podravju?

Podravska občina z največ potrjenimi primeri je Maribor, kjer je bilo do zdaj skupaj potrjenih 56 primerov. Sledi Slovenska Bistrica s 26 primeri. 

V občini Šentilj so do zdaj potrdili 11 okužb. Devet okužb beležijo v občini Lenart in Ruše. Osem primerov so potrdili v občini Sveta Ana, sedem pa v Oplotnici.

V Lovrencu na Pohorju in Miklavžu na Dravskem polju so zabeležili skupno 5 primerov okužb. Tri okužbe so potrdili v občini Hoče-Slivnica in Pesnica. Po dva pozitivna primera so zabeležili v občinah Cerkvenjak, Duplek, Rače-Fram, Kungota in Starše. Po eno okužbo pa so doslej potrdili v občinah Benedikt in Selnica ob Dravi. 

Brez okužb ostajajo občine Makole, Poljčane, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

V občini Maribor so doslej zabeležili dve smrtni žrtvi zaradi okužbe s koronavirusom, eno so zabeležili v občini Šentilj.

Na Ptujskem in Ormoškem doslej 23 potrjenih okužb, a brez smrtnih primerov

V občinah pod okriljem upravnih enot Ptuj in Ormož so tako doslej skupno potrdili 23 okužb s koronavirusom.

Šest okužb s koronavirusom so doslej potrdili v občini Ormož, pet v Mestni občini Ptuj, po tri v občinah Majšperk in Žetale, dve v občini Hajdina ter po eno okužbo v občinah CirkulaneDestrnik, Kidričevo in Markovci.

Smrtnih žrtev koronavirusa na območju ptujske in ormoške upravne enote doslej ni bilo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice