Slika je simbolična.
V Izoli po novem prepovedano sprehajanje v kopalkah po mestu.

Izolski občinski svet je na včerajšnji seji v drugem branju soglasno potrdil nov odlok o javnem redu in miru, ki med drugim prinaša prepoved gibanja v kopalkah na javnih površinah razen na območju kopalnih voda.

Prav tako se določa globo v višini 200 evrov za lastnike psov, ki s sabo nimajo plastičnih vrečk.

Z novim odlokom se zagotavlja pravno podlago za urejanje javnega reda in miru na območju občine ter za izrekanje glob v primeru kršitev odloka. Občina bo tako izpolnjevala naloge, ki zanjo izhajajo iz zakonskih in občinskih predpisov.

S sprejemom pred začetkom poletne sezone pa si želijo sistemsko urediti več perečih področij, med njimi sprehajanje po mestu v neprimerni opravi oziroma kopalkah, so zapisali na izolski občini.

Tako je določena prepoved gibanja v kopalkah, brez oblačil ali dela oblačil nad pasom ali pod njim na javnih površinah, razen na območjih kopalnih voda.

Prav tako se prepoveduje »rezerviranje« površin na plažah z brisačami.

Lastniki psov, pozor! Omejitve tudi za vas

Med ključnimi dopolnili, ki so jih vključili v odlok pred drugim branjem, pa je prepolovitev kazni za lastnike psov, ki s sabo nimajo plastičnih vrečk, s 400 na 200 evrov, ki so ga sprejeli na predlog svetnice SD Romine Kralj.

Dodatno odlok določa, da morajo lastniki živali poleg vrečk za pasje iztrebke s seboj v steklenici nositi vodo za izplakovanje oziroma redčenje urina.

Nič več piknikov na obali

Skladno z besedilom se prepoveduje tudi organiziranje piknikov na kopališčih, parkiriščih in drugih javnih površinah ter popivanje in prenočevanje v parkih, tržnicah in avtobusnih postajališčih.

Kot je med razpravo poudaril župan Danilo Markočič, v Izoli »želimo imeti mir, želimo imeti red«. Kot je dodal, bodo obiskovalce v prvi vrsti opozarjali, če pa to ne bo zaleglo, pa bodo sledile tudi kazni.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haramisti so (nepreverjen)

prepovedi Islama ...

avokado (nepreverjen)

Bravo ! končno nekaj normalnega v mestu ! Naslednja faza v celini, prepovedat pajkice ki so skoraj prozorne in ves špeh vidiš tudi če nočeš gledat med nakupovanjem po Mariboru. Same debeluhinje brez okusa za garderobo.

avokado (nepreverjen)

naslednji odlok...prepovedano strgan in razcapan hodit po mestu, ker je to žaljivo za kulturo slovenskega naroda !

Halal ili haram (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=dk4mMJqF37Y
youtube.com/watch?v=zC0Eu7sQxC0
youtube.com/watch?v=4D-UDeBY6iI

In reply to by avokado (nepreverjen)

Starejše novice