Do 14. ure na okužbo s koronavirusom testirali 6156 oseb, okužba potrjena pri 219 osebah.

Na okužbo s koronavirusom so v Sloveniji do 14. ure testirali 6156 oseb, okužba je potrjena pri 219 osebah. Največ okuženih je v starostni skupini od 30 do 49 let, in sicer 73, je vlada sporočila na Twitterju. 

Do 10. ure potrjenih 216 primerov

Kot je razvidno iz podatkov do 10. ure, ko je bilo sicer potrjenih 216 primerov, je med najmlajšimi, starimi do 15 let, 17 potrjeno okuženih. V naslednji starostni skupini do 29 let je 45 okuženih. Največ potrjenih primerov je v starosti med 30 in 49 let. Število potrjenih okužb nato upada. Med 50 in 59 letom je potrjenih 41 okužb, med starejšimi od 60 let pa 40 okužb.

Med potrjenimi okužbam je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih je objavila vlada, 107 žensk in 109 moških.

Zaradi naglega širjenja novega koronavirusa med prebivalstvom bodo od ponedeljka začasno zaprte vse vzgojno-izobraževalne ustanove v državi, številni bodo delali od doma. Javni prevoz bo začasno prepovedan, prav tako obratovanje gostinskih lokalov. Sodišča bodo opravljala naroke in odločala samo v nujnih zadevah, prav tako so izvajanje nalog na najnujnejše omejile upravne enote. Zaprte bodo kulturne ustanove in odpovedani številni dogodki.

V UKC Maribor trenutno osem oseb s koronavirusom

Po najnovejših informacijah je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor trenutno, zaradi okužbe s covid-19, hospitaliziranih osem oseb, ena od teh potrebuje oskrbo z respiratorjem. Gre za pacienta, s pridruženimi boleznimi, ki spada v rizično skupino.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Ma dajte rumenotiskovci nehat s takimi butastimi v stilu "IZREDNA NOVICA". Številka je taka kot je in nič bombastičnega. Ne širite vzdušja strahu, ker to ni potrebno niti smiselno. Samo upam, da vas bo večino ta kriza odplavila in bomo spet lahko brali resne novinarske prispevke.

Starejše novice