Slika je simbolična.
Današnje vladne spremembe o ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s koronavirusom natančneje določajo izvajanje sejemske dejavnosti.

Vlada Republike Slovenije je danes izdala odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19. 

Za sejemsko dejavnost po novem PCT

Vlada je določila, da je izvajanje kongresne in sejemske dejavnosti dovoljeno na odprtih površinah in v zaprtih prostorih pod pogojem, da udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT, uporabljajo zaščitne maske in je med njimi zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra.

Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT morajo organizirati odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo kongresno ali sejemsko dejavnost, uvaja pa se redni nadzor nad njegovim izvajanjem.

Strežba hrane in pijače na stojnicah prepovedana

Strežba hrane in pijače na stojnicah ni dovoljena. Izjema je le tradicionalna priprava in strežba pečenega kostanja.

Izvajanje gostinske dejavnosti strežbe jedi ali pijač je dovoljeno samo v sedečem režimu med 5. in 22. uro.

Ob vhodu v lokal ali na prostor, kjer se izvaja gostinska dejavnost strežbe jedi in pijač, mora biti na vidnem mestu objavljeno dovoljeno največje število hkrati prisotnih oseb v lokalu ali na prostoru.

Pri sejemski prireditvi na odprtih površinah se mora zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev, z ločenimi vhodi in izhodi.

Območje sejemske prireditve na odprtih površinah mora biti ograjeno tako, da pristop nanj ni mogoč mimo uradnega vhoda.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
viola (nepreverjen)

OMG. Virus se umirja a telebani še bolj vstrajno norijo. Poživitveni dela čudeže.

dd (nepreverjen)

KAJ SE UMIRJA ČE BO FEBRUARJA NOV VAL, VPRAŠAJ POKLUKARJA IN WHO

In reply to by viola (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Hvala vsem necepljenim, nasprotnikom in zanikovalcem. Če bi imeli malo pameti bi se cepili in se zdaj o takih omejitvah ne bi bilo potrebno pogovarjati. lastniki stojnic, zdaj veste zakaj ne bo prometa.

dd (nepreverjen)

NIČ HUDEGA SE BO PA FOLK MASOVNO DRUŽIL TAM KJER NI URADNIH STOJNIC TOREJ ILEGALNO, AMPAK TAM PA SE NE BO NOBENIH PCT-JEV PREVERJALO KAR POMENI DA BO ŠE VEČ OKUŽB KOT BI JIH BILO ČE BI DOVOLILI STOJNICE HAHAHA, ČE MISLIJO DA BO FOLK ŠE DRUGE PRAZNIKE ZAPORED ZAPRT MED STENAMI IN SE SKRIVAL PRED LJUDMI SO SE HUDO ZMOTILI, BOLI NAS KURAC ZA TO VAŠO KUGICO, NABAVITE IN IZOBRAZITE NOV KADER MAGARI IZ TUJINE IN 800 MIL EVROV NAMESTO V VOJSKO DAT V COVID BOLNICO PA BOSTE IMELI DOVOLJ PROSTORA

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Mihec100 (nepreverjen)

Ti si pa res vsekan. Kaj ne razumeš, da ni problem v necepljenih in zanikovalcih. Ampak v sami politiki in vedno znova in znova bolj nevarnih sevih kateri se vrstijo po vrsti po njihovem planu. Lahko bi blo 100% cepljenih pa bi nasli vedno nekaj...tako, da malo pamet v roke.

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

PUSTI GA SAJ VIDIŠ DA JE KMET, TISTI KI PO 20 MESECIH ŠE KAR NISO SPREGLEDALI DA GRE ZA NAČRTEN NATEG DA BI TAKŠNO STANJE TRAJALO V NEDOGLED KER TO ELITI ZELO KORISTI JE PAČ NAVADNA NEINTELIGENTNA OVČICA

In reply to by Mihec100 (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Blagor ubogim na pameti, kajti njih kraljestvo je večno. Kar brez cepljenja in ukrepov bo minilo. Si res tepec. In ne žali kmetov, ker imajo več pameti kot ti.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

TEPEC SI TI IDIOT OPRAN, VSE DRŽAVE KI IMAJO 90%+ PRECEPLJENOST IMAJO ISTE UKREPE KOT MI, PA ZAČNI BRAT ŠE KAJ DRUGA KOT VLADNI FOP TV IN RTV

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Neumnež žaljivi, Ko zmanjka argumentov, pa smo žaljivi. Poznamo iz katere greznice prihajajo taki. Celo vladati nam hočejo taki.

In reply to by dd (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

In cerkveni obredi? Farjem se ni treba bati, da ne bo prometa ... če bi imel malo pameti ..

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Mislim da bodo počasi le spregledali. Mislim na 'našo stroko'. Najnovejši ukrepi so, da bodo morali v karanteno tudi cepljeni in preboleli. Ja dobro jutro g. Pokljukar. Še večji efekt pa bo, ko se bomo vsi testirali. Saj bo...

Ddadhcv (nepreverjen)

Kaki nesmisli, na zraku je prenos manjši kot v gostilni. Sramotni ukrep, pa zagovarjal cepljenje, ukrepe ampak to je drek od ukrepa. Čas je da Janšo odstavimo.

lepec (nepreverjen)

Prodajali bodo slike posranega janšo-psihoja

pohorskisvizec

Pravilno, tisto kuhano vino na stojnicah je itak 50% vode in sladkorja!Dr dd pa zoper ne zna izklopiti CL.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice