Pomurski sejem d.o.o., ki je nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, objavlja natečaj za izbor 24. Vinske kraljice Slovenije, ki bo nosila nacionalno vinsko krono v letu 2020.

Vinska kraljica Slovenije je krona slovenskega vinogradništva ter poslanica slovenskega turizma in kulturne dediščine ter predstavnica vinorodnih slovenskih dežel in države Slovenije kot vrhunske vinorodne destinacije. Njega naloga je, da doma in v tujini skrbi za pridobivanje novih prijateljev slovenskega vina ter za dvig in širitev vinske kulture.

Privaljena kandidatka mora izpolnjevati določene pogoje

K sodelovanju na natečaju za izbor Vinske kraljice Slovenije 2020 so vabljena dekleta med 18-im in 25-im letom starosti, slovenske državljanke samskega stanu, ki imajo znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega večjega svetovnega jezika in vozniški izpit. Kandidatke, ki bodo pravočasno oddale prijavo in ustrezale pogojem natečaja, bodo v začetku letošnjega novembra povabljene na predstavitev komisiji za izbor Vinske kraljice Slovenije. Najprimernejše dekle, izbrano skladno s pravilnikom, pa bo okronano za 24. Vinsko kraljico Slovenije v januarju 2020.

Prijave zbirajo do sredine oktobra

Prijava kandidatke mora vsebovati: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov), podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo. Organizator bo zbiral prijave do vključno 18. oktobra 2019 na poštnem naslovu: Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona (Vinska kraljica Slovenije). Pri prijavi po klasični pošti je merodajen poštni žig z datumom oddaje pošiljke, kandidatke pa se lahko prijavijo tudi na elektronski naslov: [email protected].

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice