Foto: Bobo
S ponedeljkom se v šole vračajo učenci 4. in 5. razredov, od srede še ostali učenci.

Zdaj je jasno, kdaj se bodo učencem prvega triletja in devetošolcem v šolskih klopeh pridružili tudi učenci od 4. do 8. razreda in kako je z dijaki preostalih letnikov, ki se zdaj še šolajo na daljavo.

Vlada je na seji odločila, da se bodo v ponedeljek, 1. junija 2020, v osnovne šole vrnili šolarji 4. in 5. razreda, v sredo, 3. junija 2020 pa se v šolske klopi vračajo še vsi ostali šolarji. Ravno tako bodo s prvim junijem vrtci ponovno obratovali v običajno velikih oddelkih.

Tudi v osnovnih šolah bodo od prvega junija veljali isti pogoji in bodo oddelki oblikovani na način kot so bili pred epidemijo.

Medtem dijaki, razen zaključnih letnikov, šolsko leto zaključujejo na daljavo in v letošnjem šolskem letu več ne bodo zasedli šolskih klopi. Dijaki zaključnih letnikov pa bodo pričeli s pripravami na maturo, ki se bo izvedla v skladu s pričakovanji in načrtom. 

V šole so se učenci prvih treh razredov in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol vrnili sicer 18. maja, takrat so svoja vrata ponovni odprli tudi vrtci, fakultete in dijaški domovi. Za učence 9. razredov osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom ter še za nekatere druge posebne in prilagojene programe, pa je sledil ponoven zagon 25. maja.

Spomnimo. Predstavniki šol so predlagali, da se v šole vrne čim več oziroma po možnosti vsi šolarji, po neuradnih informacijah pa naj bi ministrica za izobraževanje Simona Kustec predlagala, da se srednješolci v šolske klopi ne vrnejo in šolsko leto zaključijo doma.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Če ti na vladi niso totalno nori'pol res ne vem več.
Ni pogojev da gre za dva tedna pred koncem v šolo'to je norost.

Navijac (nepreverjen)

Mal smesno in v praksi tezko izvedljivo.Kako bodo to vse izpeljali?Prevozi,razdalja,maske,wc,malica.....-)

Default (nepreverjen)

Cim dlje in Cim vec ur nazaj v solo dva meseca pohajkovanja in postopanja po dvoriscih ter razgraja ja je bilo dovolj

Starejše novice