Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 3. junija, opravili 3915 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 280 novih okužb, gre za 7,2-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 3825.

Opravljenih je bilo tudi 33.038 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3873 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 273 novih okužb, šlo je za za 7,1-odstotni delež okužb. Pred tednom dni, v četrtek 27. maja, je bilo potrjenih 289 okužb, šlo je za 8,1-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 205 covidnih bolnikov

Včeraj sta umrli dve osebi okuženi s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4385. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 205 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 59 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 259.

Slovenija se nahaja v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 260.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

KDO JE TESTIRAN IN KDO LEŽI PO BOLNICAH ČE PA JE 70% PREBIVALSTVA ŽE PREBOLELO COVID, OSTALIH 30% PA JE CPELJENIH ??

Koncajte novin… (nepreverjen)

To se vsi sprašujemo, a odgovora ne bo zagotovo nikoli. Kdo še še vedno testira, na metelkovi nikogar, a tisoči vsak dan. Mogoče bomo kot v nemčiji izvedeli, da ne gre za teste, ampak le za številke, saj je to res dober posel.

Starejše novice