Slika je simbolična.
Izdelek je bil odpoklican iz več trgovin zaradi presežne vrednosti aflatoksinov.

Zveza Potrošnikov Slovenije opozarja na odpoklic suhih fig zaradi presežne vrednosti aflatoksinov.

Podatki o izdelku

Ime živila: Suhe fige – Izbrane fige 220 gramov Odlično;
Opis pakiranja: Neto količina 220 gramov, vrečka iz PP, blagovna znamka Odlično;
Uporabno najmanj do 06/2022;
Lot: 4670244921;
Poreklo Španija;
Dobavitelj: Hrib d. o. o., Dobje pri Planini
Prejemniki spornih fig: E.Leclerc; Jagros d. o. o.; Spar Slovenija; Mercator d. d.; Jagoda Hrasnik s. p.; Rimske terme - terme resort d. o. o.

Vir: Zveza Potrošnikov Slovenije

Aflatoksini so gentoksični in rakotvorni

Aflatoksini so strupi, ki jih izločajo plesni, predvsem Aspergillus flavus in Aspergillus parasiticus. Aflatoksini so genotoksični in rakotvorni, pojavljajo pa se v živilih, ki so bila onesnažena z plesnijo pred ali po nabiranju.

Največkrat se pojavljajo v oreščkih, koruzi, rižu, figah, začimbah, tudi surovih rastlinskih oljih iz navedenih oreščkov, kakavovih zrnih, živil, večinoma iz dežel z vročim in vlažnim tropskim oziroma subtropskim podnebjem.

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
niosmssmsit (nepreverjen)

r sharing the article, and more importantly, your personal experience mindfully using our emotions as data about our inner state and knowing when it’s better to de-escalate by taking a time out are great tools. Appreciate you reading and sharing your story since I can certa https://vidmate.onl/download/ inly relate and I think others can to

Hanzo (nepreverjen)

Kaj pa vsi ti rjavi plesnivi in totalno zanič oreščki ki jih dobiš iz dispenzerjev v trgovinah ... zapakirani tudi niso nič kaj boljši, ker jih valjajo leta in leta po skladiščih preden jih prodajo.

SLO (nepreverjen)

Ne kopujem več suhih fig, ki prihajajo iz exotičnih držav. Pretežno uvoz iz Turčije, kjer so poznani po higijeni.

Starejše novice