Ministrstvo za kulturo je februarja objavilo že drugi razpis za »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2020-2021«. V ta namen Center za kreativnost organizira predstavitve razpisa, delavnice in individualna svetovanja.

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije bo na razpisu za kreativne industrije namenilo 2,21 milijona evrov nepovratnih sredstev, od tega 1,7 milijona evrov za Vzhodno kohezijsko regijo in 510.000 evrov za Zahodno kohezijsko regijo.

Kot piše v razpisu, bodo z njegovega naslova podprti projekti, ki nastajajo na presečišču umetnosti, kulture, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev in proizvajajo ter razširjajo dobrine ali storitve, ki vsebujejo ali izražajo kulturne vsebine.

V namen priprave za prijavo na razpis na Centru za kreativnost po več slovenskih mestih organizirajo sklop izobraževalnih in mreženjskih aktivnosti za potencialne prijavitelje. 

Delavnice za potencialne prijavitelje tudi v Mariboru

V Mariboru delavnice potekajo v Projektni pisarni Centra za kreativnost Maribor na Partizanski cesti 11. Prva delavnica je bila namenjena predstavitvi razpis in delavnici z naslovom Dobra ekipa in osnove poslovnega načrta. 

V sredo, 18. marca ob 10.00, Center za kreativnost vabi na delavnico Definiranje tarčne skupine, načrt trženja. Ob tem so za udeležence na voljo svetovanja 1 : 1. 

Odprta je tudi infotočka za prijavitelje

Vsi, ki vas razpis zanima, se lahko oglasite na infotočki, ki je prav tako odprta v Projektni pisarni Centra za kreativnost Maribor, kjer vam bodo v pomoč pri prijavi na razpis. Infotočka je odprta vsak petek, vse do 3. aprila. 

Več informacij o razpisu in izobraževanjih po Sloveniji najdete na spletni strani Centra za kreativnost. 

Nepovratna sredstva bodo dodeljena po naslednjih sklopih:

Sklop A1: Semenska faza »Preveritev koncepta« – namenjen raziskovanju, inoviranju in demonstraciji uporabe projektov kreativnega sektorja v realnem okolju s ciljem preveritev in pridobitev možnosti za komercializacijo. Višina sofinanciranja znaša do 15.000 evrov na projekt.

Sklop A2: Zagonska faza – »Kreativni Start Up«  namenjen zagotavljanju podpore podjetjem s področja kreativnega sektorja v fazi rasti, izboljšavi poslovnih procesov, spodbujanju ambicioznih inovativnih razvojnih projektov in širjenju na mednarodne trge. Višina sofinanciranja znaša do 40.000 evrov na projekt.

Sklop A3: Povezovanje kulturnega in kreativnega sektorja ter gospodarstva – »Kreativni povezovalnik« – spodbuja strateško sodelovanje podjetij s področja kreativnega sektorja z ostalimi gospodarskimi področji skozi razvoj inovativnih rešitev, proizvodov, storitev ali procesov. Višina sofinanciranja znaša do 30.000 evrov na projekt.

Javni razpis se zaključi 6. aprila.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice