Mlada podjetnica Sara Golob, ki je na prvi šolski dan šolarjem podarila rogljičke, si nikakor ni predstavljala, da bodo ta darila pristala v košu.

Tja jih je namreč tik pred šolsko ograjo zmetalo nekaj učencev in s tem pokazalo svoj milo rečeno slab odnos do hrane. Na šoli obžalujejo kar so storili njihovi učenci, a vendarle verjamejo, da velika večina njihovih otrok dobro ve, da hrana ne sodi v smeti.

Iz lepe geste se je razvil nepričakovan zaključek

Sara Golob je v ponedeljek v središču Radelj na prav poseben način med potjo v šolo razveseljevala otroke.

»Odločili smo se, da jih zjutraj razveselimo z rogljički, ki smo jih zjutraj delili na poti v šolo. Bila je kot neka mala gesta, pozornost, neka spodbuda otrokom, ki gredo v prvi razred,« je pojasnila Sara Golob.

Presenečena tudi župan in ravnatelj šole

Izmed 300 zdravih rogljičkov iz polnovredne moke jih je nekaj med potjo v šolo pristalo v košu, kjer jih je našel župan  občine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik. Sliko je objavil na družbenem omrežju, saj ni mogel razumeti, da se lahko otroci tako odzovejo na lepo gesto nekoga, ki jim je želel polepšati dan.

Bukovnik je ob tem dejal: »Potem ti rogljički končajo v košu za smeti in jih nekdo, ki jih je dobil, bom rekel tako hladnokrvno brez kakršnega kančka krive vesti odvrže.«

Rogljički v smeteh so presenetili tudi ravnatelja osnovne šole Radlje ob Dravi, Damjana Osrajnika, saj učenci v šolske koše hrane ne mečejo, pozitivnemu odnosu do hrane pa učitelji posvečajo veliko pozornost.

»Seveda obžalujemo, da imajo določeni otroci oziroma, da ima kdorkoli takšen odnos do hrane. Ampak tisto, kar bi bilo zdaj zelo narobe, če bi sklepali, da vsi naši otroci tako funkcionirajo,« je pojasnil Osrajnik.

Golobova bo kljub vsemu še naprej razveseljevala šolarje

Kljub razočaranju bo lastnica trgovine z zdravo prehrano s podobnimi dejanji nadaljevala, saj je večini otrok vendarle narisala nasmeh na obraz

»Sploh najmlajši, ki so bili veseli teh rogljičkov, ki so jih pojedli, ki so bili ponosni, da so nekaj dobili, rogljičke, urnike, vse kar smo jim delili, je nekako poplačalo vse to, zato bomo s tem naslednje leto vsekakor nadaljevali,« je povedala Golobova.

Prepričana je namreč, da bo tistim nekaj učencem, ki so tokrat rogljičke vrgli v koš, ta zgodba v velik poduk.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice