Še letos bodo v veljavo stopile nove omejitve hitrosti, tudi na avtocestnem odseku mimo Maribora.

Kot smo poročali, je vlada tik pred koncem lanskega leta sprejela odloke o kakovosti zraka v nekaterih slovenskih mestih. Novi predpisi že veljajo, člen, ki določa začasno znižanje največje dovoljene hitrosti na avtocestah in hitrih cestah mimo Maribora, Ljubljane, Celja, Kranja in Novega mesta pa bo stopil v veljavo 1. novembra. 

Hitrosti na avtocestah, kjer je sicer omejitev 130 kilometrov na uro, bi se tako znižale na 110, ali celo na 90 kilometrov na uro. Družba za avtoceste Republike Slovenije bo morala hitrost obvezno znižati, ko bo razglašena čezmerna onesnaženost z delci PM10.

Znižana omejitev hitrosti na avtocestah in hitrih cestah bo veljala v času, ko agencija za okolje razglasi čezmerno onesnaženost. Pri zmanjšanju hitrosti s 130 na 90 kilometrov na uro je zmanjšanje emisij delcev kar 40 odstotno.

Odzivi na družbenih omrežjih ob novosti, ki jo uvaja država, so najrazličnejši, medtem ko eni spremembo pozdravljajo, večini nižanje hitrosti na odseku mimo Maribora ne diši. To so zapisali med drugim ...

Kakšno pa je tvoje mnenje?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice