V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 8. januarja, opravili 13.069 testiranj na koronavirus in potrdili 1843 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 14,1-odstoten. 

Opravljenih je bilo 4895 PCR testov, od katerih je bilo 1380 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 28,2 odstoten. Opravljenih je bilo tudi 8174 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 463, gre za 5,7 odstotni delež pozitivnih testov.

Na Covid-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju odkrili 244 novih okužb s koronavirusom

Po številu novih okužb izstopa Mestna občina Maribor, kjer je bilo 73 novih okužb, sledi občina Ptuj s 13 novimi primeri in Slovenska Bistrica z 12 novimi okužbami.

V občinah Rače - Fram in Pesnica imajo deset novih okužb, v Šentilju in Rušah devet, ter v Dupleku, Selnici ob Dravi in Vidmu osem novih okužb.

Sledijo občine Hoče - Slivnica s sedmimi okužbami, Dornava in Središče ob Dravi s šestimi, ter občine Ormož, Kidričevo in Gorišnica s petimi okužbami.

Po štiri nove okužbe imajo v občinah Hajdina, Kungota, Oplotnica, Makole in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Po tri nove okužbe imajo v občinah Lovrenc na Pohorju, Destrnik in Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Občine Miklavž na Dravskem polju, Markovci, Starše, Sveti Tomaž in Trnovska vas pa imajo dve novi okužbi.

Po eno novo okužbo pa so zabeležili v občinah Lenart, Poljčane, Benedikt, Juršinci, Sveta Ana, Majšperk, Cerkvenjak, Podlehnik, Cirkulane, Zavrč in Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb v zadnjem dnevu je bila le občina Žetale. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

MARIBOR ŠAMPION

Haja (nepreverjen)

Kje bi jih pa naj bilo več glede na velikost občine? Po številu prebivalcev jih je pa drugje dosti več. Samo matematika vam ne gre!

Starejše novice