Foto: Policijska uprava Celje
Tako kot v preteklih dneh bodo tudi ta konec tedna policisti skrbeli za varnost na smučiščih in okoliških pohodnih točkah.

Večja smučišča na Rogli, Kopah in Golteh je v zadnjih dneh obiskalo precej smučarjev, saj so bile razmere za smučanje zelo dobre, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Policisti poročajo, da posebnosti na smučiščih ni bilo, smučarji in ostali obiskovalci so spoštovali predpise.

Poskrbite za primerno obutev in opremo, poti so poledenele

Prav tako so policisti Gorske enote zaradi povečanega obiska gora in nevarnosti proženja snežnih plazov v Kamniško - Savinjskih Alpah izvajali naloge za zagotavljanje splošne varnosti ljudi v gorah.

Foto: Policijska uprava Celje

Pri tem so ugotovili, da so alpinisti, izkušeni planinci in turni smučarji ustrezno opremljeni in upoštevajo opozorila glede opreme in gibanja v gorah. 

Se pa pojavljajo izletniki, ki so namenjeni na višje ležeče razgledne točke in znamenitosti, pri tem pa ne upoštevajo, da za dostop do teh točk ni dovolj samo lepo vreme, ampak je potrebna tudi ustrezna zimska oprema, saj so poti zasnežene in poledenele.

Vse pohodnike, ki se bodo v tem vikendu podali v gore ali na izletniške točke policisti opozarjajo, naj poskrbijo za primerno obutev in opremo. Smučarjem pa naj bo skrb za varnost na smučišču na prvem mestu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice