Meteorologi na spletnem portalu Neurje.si svarijo pred vetrovnim ponedeljkom.

Po napovedih spletnega portala Neurje.si se bo v noči na ponedeljek jugozahodni veter krepil. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod po državi bo pihal močan veter jugozahodne smeri. Ta bo najostrejši v severovzhodni Sloveniji in v višjih predelih.

Vir: Neurje.si

»Trenutni izračuni numeričnih meteoroloških modelov kažejo na to, da bo veter v sunkih, na izpostavljenih mestih, v delu Podravja, Haloz in Prlekije, v ponedeljek čez dan dosegal hitrosti okoli 100 kilometro na uro! Po vrhovih Pohorja, območja Menine planine in po še nekaterih višje ležečih predelih bi lahko jugozahodni veter v sunkih presegel hitrost 140 kilometrov na uro. Glede na trenutne izračune je lokalno možen tudi obsežnejši vetrolom,« so zapisali na portalu Neurje.si.

Drugod po državi bi sunki jugozahodnega vetra dosegali hitrosti od 30 do 60 kilometrov na uro, lokalno kje do 70 kilometrov na uro. Še najmanj vetra bo po nižinah Primorske, Ljubljanske kotline in Koroške.

Meteorologi so opozorili še, da so glede na oddaljenost do ponedeljka možne še manjše spremembe pri napovedanih intenzivnostih hitrosti vetra.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Pa niso ravno ti od Neurje.si prejšnji teden strašili o groznem polarnem mrazu? Ko se strašanko ohladilo iz 12 st.C na 7 st.C. Pol Slovenije je zmrznilo. Ojoj, vse za publiciteto.

Starejše novice