Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 je med drugim spregovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Sporočila je, kako bo šolanje potekalo v naslednjih dneh.

Vzgojno-izobraževalni proces v vseh osnovnih, glasbenih in srednjih šolah se v naslednjem tednu izvaja na daljavo. Vrtci bodo tudi v prihodnjem tednu na podlagi presoje vrtcev in županov opravljali le nujno varstvo otrok.

»Pri današnji odločitvi nas je kot prvi kriterij vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje. Ukrep je začasne narave in ga bomo naslednji teden ponovno preučili,« je povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in dodala: »Vračamo se v način dela, ki je bil v veljavi v času prve krize spomladi letos.«

»Verjamem, da se bomo vsi skupaj z razumevanje in medsebojno pomočjo ter lastnim odgovornim preventivnim vedenjem znali uspešno odzvati in pomagati k izboljševanju epidemiološke slike v celotni državi ter v šolskem in vrtčevskem prostoru,« je še dodala.

Kot pravi Kustečeva, se zaveda, da predstavljena rešitev ne more zadovoljiti želja in pričakovanj večine, a zagotavlja, da smo jo v danem stanju razmer zmožni izpeljati in pri tem ohranjati zdravje vseh ter hkrati učno kondicijo naših šolark in šolarjev.

Za pet izpuščenih delovnih dni bodo poiskali ustrezno rešitev, in sicer v času, ko bo šolanje v ustanovah spet mogoče. Poleg tega kot del šolskega procesa v tem šolskem letu ostajajo tudi nacionalna preverjanja znanja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Prasec usivi pankrte nevedne pusti doma da bodo se manj znali egoist

Starejše novice