Prevaranti poskušajo z novo spletno goljufijo. Nikar ne nasedajte pozivom k nadgradnji računa.

Pri Telekomu Slovenije uporabnike svoje spletne pošte opozarjajo, naj bodo pozorni na lažna elektronska sporočila s povezavo na lažno spletno stran za vstop v e-pošto (@siol.net), ki pozivajo k nadgradnji poštnega računa.

Kot poudarjajo, gre za očitno zlorabo identitete blagovne znamke Telekoma Slovenije, saj podjetje ni pošiljatelj teh sporočil.

Spletna stran, na katero so ob kliku na povezavo usmerjeni uporabniki, je na videz sicer podobna spletni strani za prijavo v e-pošto Telekoma Slovenije, prevaro pa najlažje prepoznate po spletnem naslovu. Pravilen naslov se namreč glasi: https://prijava.siol.net/posta/.

»Uporabniki naj bodo na tovrstna sporočila pozorni, nanje naj ne odgovarjajo in ne sledijo povezavam, ki so v njih navedena. Predvsem pa naj uporabniki nikomur ne posredujejo svojih osebnih podatkov, uporabniških imen ali gesel,« poziva Telekom Slovenije.

V primeru, da ste svoje podatke na lažni spletni strani že vnesli, pa vam svetujejo, da nemudoma spremenite svoje geslo za dostop do uporabniškega računa.

FOTO: Facebook (Telekom Slovenije)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice