Slika je simbolična (foto: Bobo).
»Tokrat gremo z dveh koles na štiri,« sporočajo petkovi protestniki, ki se po mesecu premora znova vračajo na ulice.

Kot so sporočili, bodo z avtomobili ob 19. uri začeli z vožnjo po središču Ljubljane in ostalih slovenskih mestih. Protestirali bodo individualno, iz avtomobilov in tako upoštevali vse varnostne ukrepe. Množično, glasno in vidno bodo izkazovali kritiko trenutne oblasti, sporoča Protestna ljudska skupščina. 

Tokrat so protestnike zmotile visoke kazni za pozivanje na proteste in javna zbiranja. Vlada je namreč predpisala globo od 1200 do 12.000 evrov za vsakogar, ki organizira zbiranje ljudi.

Policijska uprava Ljubljana je že včeraj okrepila prisotnost policistov v središču Ljubljane v povezavi z informacijami o morebitnem protestnem shodu.

Policisti pri tem združevanja ljudi z namenom udeležitve shoda niso zaznali, so pa opravljali poostren nadzor v povezavi s kršitvami odloka o omejitvi gibanja, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Pri tem so beležili devet kršitev nenošenja maske in dve kršitvi neupravičenega prehajanja med občinami. Zaznali so tudi tri kršitve zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, dve kršitvi zakona o varstvu javnega reda in miru, tri kršitve zakona o osebni izkaznici in kršitev zakona o tujcih.

Okrepljena prisotnost policistov v mestu tudi danes

Tudi danes bo okrepljena prisotnost policistov v prestolnici, pri tem pa bodo nadzirali tudi spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

Območje, kjer bo zaznan morebitni shod in konkretni postopki s policisti, bo videonadzorovano, še opozarjajo.

Policisti pozivajo vse, da upoštevajo opozorila in navodila policije, ter spoštujejo vse odloke glede omejitve gibanja in zbiranja ljudi, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Palicaj (nepreverjen)

Policaj je palicaj ne misli s svojo glavo .

Starejše novice