Že prva polovica tedna je prinesla razgibano vreme, nestabilnemu vremenu s padavinami pa tudi v prihodnjih dneh še ni videti konca.

Že danes bo naše kraje prešla vremenska fronta, ki bo predvsem popoldne in zvečer prinesla krajevne padavine. Pred tem bo še zelo toplo, zlasti na vzhodu, kjer bo temperatura do 26 stopinj Celzija. Pred fronto bo vetrovno, pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo, napovedujejo meteorologi.

V noči na soboto se bo ozračje prehodno stabiliziralo, ponekod se bo celo delno zjasnilo, zato je v soboto zjutraj možen nastanek megle. V višinah bo nad naše kraje še vedno pritekal hladen zrak, ki bo v kombinaciji z močnim aprilskim soncem čez dan ponovno labiliziral ozračje nad nami. Pogosto bodo nastajale plohe in nevihte. Temperature bodo nižje od današnjih – večinoma med 14 in 19 stopinj Celzija.

Karta prikazuje temperaturno anomalijo nad Evropo v ponedeljek, 29. aprila. Rdeče barve prikazujejo območja s temperaturami višjimi od povprečja za ta čas, modra pa območja s temperaturami nižjimi od povprečja za ta čas.

Nad srednjo Evropo in srednjim Sredozemljem bodo v ponedeljek temperature za okoli 4 stopinje Celzija nižje od povprečja.

Vir: ARSO

Napoved količine padavin v prihodnjih dneh je zelo negotova. Razponi med maksimalno in minimalno količino padavin so veliki.

V Mariboru bi do konca meseca lahko padlo med 5 in 50 litri padavin na kvadratni meter.

Vir: ARSO

Tudi v noči na nedeljo se bo kot kaže prehodno zjasnilo, a nad severno Italijo bo nastalo ciklonsko območje, ki bo v nedeljo dopoldne našim krajem prineslo novo ohladitev in padavine. Sama lokacija ciklonskega območja je po besedah vremenoslovcev še nekoliko negotova, zato sta negotova tako napoved količine padavin kot tudi napoved meje sneženja v nedeljo in ponedeljek.

Trenutno napovedujejo, da se bo meja sneženja že v nedeljo ponekod spustila pod nadmorsko višino 1000 metrov. Temperatura po nižinah bo sprva večinoma med 5 in 10 stopinj Celzija, obenem bo pihal tudi veter severnih in severovzhodnih smeri. Verjetnost padavin bo znatna še vse do torka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice