Slika je simboilična.
V luči grozljivega dogajanja v Beogradu je zaokrožil zapis Mariborčana, ki se je odločil, da bo razkril svojo zgodbo. Njegov sin je v šoli doživljal ponižujoče ravnanje s strani učiteljice, a se je vsaj pri njih zgodba srečno končala.

Srbijo je včeraj pretresel smrtonosni napad na osnovni šoli v središču Beograda, v katerem je 13-letni učenec z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika ter ranil še sedem ljudi.

V luči grozljivega dogajanja, je na družbenem omrežju Facebook zaokrožil zapis Mariborčana Boštjana Doriča, ki se je odločil, da bo razkril svojo zgodbo.

Ta se je začela novembra lani, ko je učiteljica do njegovega otroka v šoli postala nepravična in poniževalna.

Po nekaj negativnih ocenah in težavah sta z ženo zahtevala sestanek z učiteljico in specialno pedagoginjo, vendar ju je učiteljica žaljivo zavrnila.

»Poglejte, otrok mora razumet, znat, bit samostojen, popravljal bo ocene le, če bom jaz tega mnenja, da lahko,« naj bi učiteljica povedala staršema.

Zaradi vedenja učiteljice so se proti učencu obrnili še sošolci

Ko sta se z ženo obrnila na starše sošolcev, da bi pomagali njunemu sinu pri pripravi na ustno ocenjevanje, je učiteljica še bolj izkazovala svojo nadmoč in pred razredom z neustreznim ustnim spraševanjem otroka popolnoma ponižala.

Kot je zapisal oče, so se proti sinu obrnili tudi nekateri sošolci, ki so ga zmerjali z žaljivkami, zaradi česar so o dogajanju obvestili tudi razredničarko, vendar se je dogajanje le še stopnjevalo.

Tako sta starša zahtevala sestanek z ravnateljem, podala pa sta tudi prijavo na inšpektorat za šolstvo, a sta učiteljica in specialna pedagoginja pred napovedanim nadzorom inšpektorata odšli na bolniški dopust.

Na sestanku z ravnateljem, ki je potekal brez učiteljice, so bili starši prepričevani, da dogajanja ne razumejo prav in da je način ocenjevanja, kot ga očitata, fikcija v njihovih glavah. Dogajanje je pripeljalo do tega, da je učiteljica kasneje odšla poučevat na drugo šolo.

Kakšen bi bil epilog zgodbe, če njun sin ne bi imel takšne podpore?

Oče otroka je zapisal, da je sin zaradi vsega dogajanja postajal vedno večja psihična razvalina. Prav tako se je počutil  varno le doma, saj je bil izven varnega okolja izjemno prestrašen, zato so pogosto odpovedali obiske in se izogibali druženju s prijatelji.

Starši so se zavedali, da morajo svojega otroka podpirati in mu verjeti ter zaupati. Kot je zapisal Boštjan, je bila rešitev situacije težka in dolgotrajna, a sta se z ženo odločila, da izstopijo iz šole in zamenjajo okolje, da bi njun sin čim prej pozabil na krivice, ki so se mu dogajale.

Čeprav se zavedata, da ni konec in krivice ne bodo tako hitro pozabljene, sta z ženo naredila vse, kar je bilo v njuni moči, da se dogajanje konča.

Kljub temu so se v tej situaciji počutili osamljene, zaradi česar se je oče otroka odločil spregovoriti. Ob tem pa se sprašuje, kakšen bi bil epilog zgodbe, če njun sin doma ne bi imel takšne podpore, kot jo je imel.

V besedilu je izpostavljeno tudi pomembno sporočilo. Staršem je namreč svetoval, naj iščejo najboljšo rešitev za svojega otroka in naj ne obsojajo otrok v stiski in njihovih družin.

Boštjanov iskreni zapis lahko v celoti preberete v njegovi spodnji objavi.

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Problem je v starših, ki ne znajo vzgajati svojih frocov.
Sicer z avtoriteto učiteljv ni bi bilo problemov.

Rq (nepreverjen)

taki črno-beli pogledi niso na mestu in niso realni. veliko je na starših, res je. je pa tudi med učitelji nekaj cvetk, ki lahko konkretno zatrejo otroka.

In reply to by Franc s Piramide

lopata23151245 (nepreverjen)

kolikor sem prebral je fant bil odličnjak in je šel streljat ker je dobil 1... kje so zdaj starši krivi?

In reply to by Franc s Piramide

Gekados (nepreverjen)

Mali bluzis, imeli smo identičen problem pri sinu in to ne v osnovno šoli in niti ne v srednji ampak celo na faksu. Res je, v tem času morajo oz bi že morali biti samostojni, se strinjam ampak problem je, da se določeni osebki in to v vseh poklicih obnašajo kot, da so boga za jajca zgrabili. Na kratko, če se nebi postavili za sina bo bil in en izmed mnogih galuranih študentov, hvalabogu, da se je zakopal v pravila dveh faksov, študij je namreč potekal na dveh faksih in me je toliko gnjavil, da ga okrog prinašajo, da sem mu prisluhnil, čeprav sem vedel, da ima težave z določenimi predmeti. Najprej sem sprva pomislil, ok fantu ne gre, treba se bo sprijazniti s srednji solo, bil pa je vse do faksa odličnjak,celo zlati maturant je bil. Ko se je kolesje zavrtelo sem ugotovil, da ga dobesedno goljufajo s pravili kjer se

In reply to by Franc s Piramide

Gekados (nepreverjen)

Nadaljevanje....je le dalo. Tudi, ko je bil že na komisijskem izpitu, so ga ogoljufali, ker komisijski izpit sploh ni bil opravljen po pravilih, to je bilo v prvem letniku, razne goljufije s strani profesorjev so se nadaljevale vsa tri leta vendar smo sina odlocno branili in uspel je dostudirati. Nikoli nismo zahtevali, da mu dajo pozitivno oceno če ne ve, smo pa zahtevali, da se ga obravnava pošteno. Zdaj hvalabogu vem, da smo takrat ravnali prav, nihče ni Bog, ne moj sin še manj pa učitelj, zdravnik ali bilokdo. Zato polagam na srce vsem, stojte svojim otrokom in strani celo življenje, če veste, da imajo prav. Hvaležni vam bojo......

In reply to by Gekados (nepreverjen)

Zdravnik (nepreverjen)

Problem si ti dete kretena!!!

In reply to by Franc s Piramide

totiborčan (nepreverjen)

Katera šola?

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Nekateri pač niso primerni za pedagoško delo. Takšna učiteljica bi po pravem mogla prenehat z delom, ne da so jo premestili na drugo šolo. To je enako kot delajo s pedofili v Rkc.

Politik (nepreverjen)

Zdaj imajo mediji spet kost za glodat.Spet bodo analize in bla bla,bla,samo da se gleda in klika po oglasih.Zdaj bodo spet mučkali in spremali neke kvazi zakone ali jim to celo ustreza??

Lucijan (nepreverjen)

Na Hrvaškem otroke prvo uro pouka učijo o Darwinovi teoriji evolucije, drugo uro pa pravljice o tem kako je bog vse ustvaril v sedmih dneh, takšen otrok ne more biti normalen.

pohorc (nepreverjen)

pri nas pa otroke strašimo v šoli
Če ne bodo pridni
Da bodo jih pohorskemi bataljoni zatožili

In reply to by Lucijan (nepreverjen)

Pikas (nepreverjen)

Klasicni primer kako je v solstvu in druzbi res veliko stvari narobe.

Ilori (nepreverjen)

Zdaj ste vsi pametni.

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Aja, sistem je kriv? Kaj pa starši, pogosto nesramni, nekateri tudi nasilni pa ne? Naj se najprej starši zamislijo in nehajo za svoje zlateke iskati samo pravic, privilegijev in drugih bonitet. Saj razvajenim in predrznim mulcem ne sme nihče nič reči, kaj šele, da bi ga postavil na trdna tla. V časih, ko je učitelj lahko katerega predrzneža tudi okoli ušes, ni bilo takoih ekscesov, kot jih spremljamo v teh oh in ah otroku prijaznih časih.

Default (nepreverjen)

Vse to sem dozivel tudi Sam v 80tih

mbot (nepreverjen)

Ubogi nič krivi sonček.
Vsi so se obrnili proti njemu.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakaj bi učiteljica ravno otroka tega tipa vzela na piko. Mogoče bo mu dal še pištolo, da se bo boril za svoje pravice.

Zdravnik (nepreverjen)

Vsi komentarji z mojim vred so za kozlat!!

pohorc (nepreverjen)

na dan titove smrti bomo verjetno organizirali pikado tekmovanje
metanje pikada v titovo sliko

In reply to by Zdravnik (nepreverjen)

Pujsa Pepa (nepreverjen)

Rffff, rfffffff, poznam kar precej zelo zakompleksiranih učiteljev, profesorjev, predavateljev od OŠ, srednjih šol pa tako do fakultet. Pa nikakor ne mislim braniti staršev ali otrok.........

Pujsa Pepa (nepreverjen)

Sicer pa to tem drugem masakru je še bolj jasno in potrjeno, da je več kot očitno na pohodu ameriški satanizem, ki se vse boj zažira v vse pore našega življenja. Žal pa naj kar začnem s hrano, pijača - Coca Cola, potrošniška družba, čudni prazniki - npr. noč čarovnic, mediji, razni reality show...in še in še. Kdor gleda poročila; kaj vidi??? Novice iz amerike, paj me briga kaj počnejo tile satani preko luže!!!!! Internet, socialna omrežja.....vse prihaja in je prišlo iz amerike. In kaj od tega je pozitivnega????? POPOLNOMA NIČ!!!!!! VELIKO SRANJE, ki samo kvari sodobnega človeka, ki je navadna vodljiva ovca in podlega amerikanizaciji. Vsepovsod po svetu vodijo vojne, imajo brezvreden dolar, a svet se jim klanja!!!!!! Rus ima popolnoma prav, da se ne ukloni, strada pa ubogi ukrajinski narod, kriv pa je američan - satan. Največje BARABE in SVINJE so američani in ta dva masakra v SRBIJI sta posledica efektov iz satanske države amerike. *žaljiva vsebina je bila odstranjena* OFF........sožalje SRBSKEMU NARODU!!!!!!

In reply to by Pujsa Pepa (nepreverjen)

Pujsa Pepa (nepreverjen)

Pa boli me kurac za senilnega pajaca bidena BANDA.

In reply to by Pujsa Pepa (nepreverjen)

Takpačje (nepreverjen)

Najprej moraš kurca imet, če želiš da te boli....

In reply to by Pujsa Pepa (nepreverjen)

gentleman (nepreverjen)

Problem so ultra zabite učiteljice! Vse po vrsti so bile glupe podpovprečne učenke, ki so lahko prišle na nek beden faks, ker tam zaradi glavarine sprejmejo vse idiote! Zato umobolni babji idioti učijo in patološko terorizirajo učence! Itak pa glupače ne delajo nič, imajo 4 mesece počitnic in gredo iz šole ob 12h, vse za super redno plačo! Nagrajujemo umobolnost in zabitost, ki nam uničuje prihodnost! Idioti vladajo!

Gees (nepreverjen)

Problem , nedoumljiv je ko ostanes brez otroka ker ti ga je ubijl nek razvajen smrkavec ! Ne vidim opravicila v tem da je faso cvek , za ubijanje . Kriv je oce ki je smrkavca učil streljat , ter mediji in razni kvazi neumni strokovnjaki ki reagirajo ob takem dogodku v stilu da so si žrtve same krive , storilec pa je nedolzna ovcka .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice