Pomežik Mižeku: Up-ornik zbira sredstva za opremo, ki bo tetraplegiku Nikolaju omogočila stik s svetom in komunikacijo z bližnjimi.

V tem prazničnem času mrzličnih nakupov, ko se v iskanju kar najlepših daril hitro ujamemo v pasti brezčutnega potrošništva, je prav, da se posvetimo ljudem, katerih težke življenjske preizkušnje nas opominjajo na resnično pomembne stvari.

V veliki stiski se je znašel tudi Nikolaj Koršič – Mižek, ki je po hudi prometni nesreči ostal tetraplegik. Za nekdanjega »ezermeštra«, ki je ob delu roke uporabljal tudi za ustvarjanje, je izguba občutka v rokah in nogah predstavljala hud udarec. Preden se mu je življenje obrnilo na glavo, je namreč neizmerno užival v izdelovanju nakita in predelavi Volkswagnovih hroščev, igral je tudi klavir.

S prostovoljnimi prispevki do prilagojenega računalnika

S humanitarno akcijo so mu zdaj na pomoč priskočili v mariborskem društvu Up-ornik, kjer ljudi širokega srca prosijo za prostovoljne prispevke. Z zbranimi, strogo namenskimi sredstvi bodo v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča kupili prilagojen računalnik, ki bo Mižeku omogočil stik s svetom in komuniciranje z njegovimi najbližjimi in s prijatelji.

»Trenutno je njegovo stanje zaradi triletnega ležanja in zrenja v zrak v Domu starejših Rakičan že zelo zaskrbljujoče, saj njegove kognitivne funkcije pešajo iz dneva v dan. Mižek bi bral, pa nima česa in ne načina, kako. Rad bi komuniciral, pa žal niti telefonskega klica ne more sprejeti,« se glasi del zapisa, ki je zaokrožil med uporabniki družbenih omrežij.

Če želite tudi vi pomagati Mižeku, lahko humanitarni prispevek nakažete na račun, odprt pri zaupanja vrednem humanitarnem društvu UP-ornik.

Št. računa: SI56 6100 0001 3621 087
Sklic: SI00 2019
Namen: POMEŽIK MIŽEKU

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice