Pobudo 50 minut med Mariborom in Ljubljano, ki se zavzema za izgradnjo hitre železnice med dvema največjima mestoma v državi, so podrprle vse občine, ki gravitirajo na os Ljubljana–Celje–Maribor.

Pobudo, ki so jo v stranki Lista kolesarjev in pešcev v začetku junija 2019 naslovili na Vlado Republike Slovenije, so podprle vse mestne občine, ki gravitirajo na os Ljubljana–Celje–Maribor.

S pismi podpore so to storile mestne občine: Ptuj, Velenje, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Maribor. Ob tem je pobudo za hitro železnico v peticiji doslej podpisalo skoraj 2.000 ljudi.

Z Ministrstva za infrastrukturo so jih sredi julija 2019 obvestili, da se je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek odločila ustanoviti delovno skupino za projekt hitre železniške proge, ki bo med drugim imela cilj izboljšati hitrost potovanj med Ljubljano in Mariborom.

Hkrati bo v okviru predsedovanja Slovenije Evropski uniji proučila vzpostavitev hitre železniške proge na relaciji Trst–Ljubljana–Dunaj. Delovna skupina bo pripravila akcijski načrt ukrepov za izboljšanje mobilnosti na relaciji Ljubljana–Mariborom, v katerem bodo poleg možnih ukrepov na cestni infrastrukturi identificirani tudi nadaljnji ukrepi na področju javne železniške infrastrukture.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Teorija 5..kdaj bo pa realizirano?praksa?

Starejše novice