Tuj poslovni imenik European Business Number podjetnikom ponovno pošilja formular, v katerem lahko podjetniki prijavijo svoje podjetje, a gre za prevaro, ki vas lahko drago stane.

Mnogo slovenskih podjetnikov je ta teden prejelo pismo tujega poslovnega imenika European Business Number, ki vabi, da s svojimi podatki izpolnijo formular z vsemi podatki. Podjetnika na spleni strani poslovnega imenika prepričujejo, da bo ob prijavi prejel tudi evropsko številko podjetja, ki naj bi bila nujno potrebna, če želi prodreti na evropski trg. Mnogi pa žal velikokrat ne berejo drobnega tiska, v katerem je navedeno, da je potrebno za storitev oglaševanja plačati kar 677 evrov letno in da se bo denar odtegoval še v naslednjih treh letih.

Kaj storiti, če ste formular že izpolnili in ga odposlali?

V primeru, da ste od imenovane družbe že prejeli račun za oglaševanje na njihovi spletni strani, je najbolje, da ga pisno zavržete. V vsakem primeru ne gre za legitimno družbo, zato so tudi vsakršne grožnje z njihove strani povsem zaman – razen, če jim nasedete in poravnate vsoto na računu. Brez skrbi, četudi vam bodo pošiljali obvestila o izterjavi iz domvenih pravnih pisarn, vedite, da so tudi slednje povsem izmišljene. Vsa nadaljnja opozorila lahko tako zavržete, saj dejansko ukrepati ne morejo. Vztrajajte – nekateri nadaljnja opozorila in grožnje dobivajo po več let, a sčasoma se tudi ta prenehajo.

Podjetje naj bi se nahajalo v Karibih

Podjetje, ki s takšno prevaro mami podjetnike po vseh svetu, naj bi se po navedbi na spletni strani nahajalo v nemškem Hamburgu, a na mnogi viri pričajo, da je prava lokacija v resnici na Karibih. Sploh pa je takšnih podjetij že zajetno število:

European Union Web-register Republic of Slovenia/ EU WEB register Slovenija, Euco Data, European City Guide, Intercable Verlag, Construct Data Verlag, Euro Bussines Guide ali World Bussines Guide predstavljajo nekaj imen, za katerimi stoji prevara.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice