Foto: Grega Pleteršek
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 25. januarja, opravili 35.092 testiranj na koronavirus in potrdili 1652 novih okužb, gre za 4,7-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 4700 PCR testov, od katerih je bilo 1149 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 24,4-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 30.392 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 503, gre za 1,7-odstotni delež pozitivnih testov. Potrebno je poudariti, da so visoke številke opravljenih testov posledica testiranj pred odprtjem šol in vrtcev. 

Na Covid Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju 232 novih okužb v 37 občinah

Največ novih okužb so minuli ponedeljek potrdili v Mestni občini Maribor, in sicer 75. Sledi ptujska občina, kjer so jih zabeležili 20 in občina Slovenska Bistrica, kjer so potrdili 15 novih primerov. Po deset novih okužb so odkrili v občinah Hoče - Slivnica in Markovci.

Osem novih primerov so zabeležili v občini Pesnica, sedem pa v Ormožu. Občini Miklavž na Dravskem polju in Rače - Fram beležita po šest novih okužb. Po pet novih so našteli v občinah Kungota, Gorišnica, Starše. Po štiri nove okužbe so potrdili v občinah Kidričevo, Duplek, Videm, Majšperk, Oplotnica in Benedikt. 

Občine Ruše, Poljčane, Cerkvenjak, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Makole beležijo po tri nove primere. 

Po dve novi okužbi beležijo v občinah Lenart, Selnica ob Dravi, Cirkulane, Trnovska vas, Sveti Tomaž, Dornava in Sveta Ana.

Po en nov primer so potrdili še v občinah Šentilj, Hajdina, Juršinci, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Žetale, Destrnik in Sveti Andraž v Slovenskih goricah. 

Brez novih okužb so bile tako le štiri podravske občine, in sicer Zavrč, Lovrenc na Pohorju, Središče ob Dravi in Podlehnik. 

Podravska regija je še vedno trdno v rdeči fazi, s sedemdnevnim povprečjem okužb pri številu 176,9. Meja za rdečo fazo je sedemdnevno povprečje 213, za prehod v oranžo fazo pa je meja postavljena pri številu 158. Spomnimo, v rdeči fazi je nastopilo odpiranje šol za prvo triado in vrtcev, oranžna faza pa zajema še sprostitev vseh razredov, določenih trgovin in odpravo prepovedi prehajanja med občinami. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cilj je oranzna in posledicno nula cimprej in zacet normalno zivet

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hahahaha, mogoče leta 2030, v tem trenutku na 0 okužb NE MOREMO več priti pod nobenim pogojem tega sveta, razen če fuknemo atomsko bombo in se izbriše populacija, vsaj strašnih virusov več ne bo...dokler se bo delalo 30,000 testov na dan tako dolgo bo na tisoče okuženih, kljub temu da jim NEZANESLJIV hitri testek lahko pokaže pozitivno zgolj na prehlad, še bolana bojana je to sama rekla

In reply to by Navijac (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V MB so vse gostilnie odprte, le prava vrata je treba najti ...

UKC (nepreverjen)

Sram te je lahko kakšno negativno reklamo delaš! Zaradi takšnih idiotov bo še naprej vse zaprto. Če si pač odvisnež lahko tudi doma črepaš alkohol in ne onesnažuješ okolice!

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

dejan svinskoglavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

5 pirov na dan
odžene korono stran
to je moje geslo
kdor ne posluša
ta je teslo

In reply to by UKC (nepreverjen)

Starejše novice