Število okužb še naprej raste. Današnje številke bodo, kot kaže, krepko presegle zadnji rekord.

Kot poroča Televizija Slovenija, bi naj včeraj po neuradnih podatkih potrdili več kot 600 novih primerov okužbe s koronavirusom. Kot že navedeno gre za neuradne podatke, podrobnosti pa bodo predstavljene na novinarski konferenci, ki bo predvidoma ob 11. uri.

V Sloveniji smo sicer v ponedeljek, 12. oktobra, opravili 3308 testiranj na koronavirus in potrdili  398 novih okužb. Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji do danes znaša 9228. Delež pozitivnih testov je bil včeraj 12-odstoten.  Nazadnje smo rekordno število okužb zabeležili minulo soboto, ko je bilo odkritih 411 okužb, delež pozitivnih testov pa je bil več kot 13-odstoten.

Zaradi koronavirusa je hospitaliziranih 180 oseb, na intenzivni negi pa je 26 bolnikov s covidom-19.  

Zaradi hitrega porasta števila okužb in polnjenja kapacitet v bolnišnicah se je zato danes včeraj sestala Vlada republike Slovenije v krizni sestavi, skupaj s Svetovalno skupino Ministrstva za zdravje. Sestanek je bil namenjen usklajevanju pred sprejemom novih ukrepov v skladu z načrtom ukrepanja za 2. val covid-19. 

Glede na to, da so izpolnjeni vsi pogoji za tretji paket v oranžni fazi, se pričakuje sprejem naslednjih ukrepov iz vladnega načrta, ni pa znano ali bodo sprejeti vsi naenkrat ali postopno:

  • zapora/karantena posameznih občin ali regij,
  • splošna prepoved obiskov v bolnišnicah in zavodih,
  • zaprtje gostinskih lokalov,
  • zaprtje fitnes centrov in športnih objektov za amaterje in skupinske športe,
  • omejitev delovanja frizerskih in kozmetičnih salonov na eno stranko,
  • prepoved vseh javnih in kulturnih prireditev ter verskih obredov in porok v posameznih občinah ali regijah,
  • zaprtje nenujne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Aljaž_ (nepreverjen)

Pohvalno Maribor.info, da ste zamenjali besedo rekord z mejnik ! Če presežeš rekord, je to znak za veselje, da bi naredil nekaj dobrega, zato o rekordnih okužbah ni etično govoriti.

Haja (nepreverjen)

En mesec prepozno!

Navijac (nepreverjen)

707 -)

Starejše novice