Si ob branju naslova že prepevate Kreslinovo pesem? Dva prijatelja, 18-letni Domen in 20-letni Žiga, sta si jo na 450 kilometrov dolgi poti zapela ničkolikokrat.

Dobra prijatelja, oba tabornika, sta si zadala izziv: počez prehoditi Slovenijo, od Goričkega do Pirana. Svoj pot sta na današnji dan uspešno zaključila. 

Nekaj mesecev sta se usklajevala in urejala vse potrebno, tri tedne nazaj pa je šlo zares. S težkimi nahrbtniki in opremo sta 21. julija krenila na pot. Pretekli vikend sta bila v Ljubljani, včeraj sta prvič zagledala slovensko morje in danes končala popotovanje pri slavnem Piranskem svetilniku.

Na svoji poti sta se ustavila tudi v prestolnici. VIR: Facebook.
Na obali seveda ni šlo brez skoka v morje. VIR: Facebook.

Domen je idejo za ta podvig dobil pred nekaj leti: »Zdelo se mi je, da bi to znal biti dober izziv, pa še izvedljivo je. Potem sem potreboval nekaj let, da je ta ideja dozorela. Februarja letos sem Žigi omenil, kaj, če bi to res naredila.« In uspelo jima je!

Na pot sta se odpravila 21. julija, vsak s svojim 10-kilogramskim nahrbtnikom. VIR: Facebook.

Tri tedne sta spala v šotoru, hrano sta si kuhala na majhnem gorilniku, umivala pa sta se v rekah, mimo katerih ju je vodila pot. Med potjo sta naletela na zanimive odzive domačinov: »Zelo različno odreagirajo. Nekaterim se to ne zdi nič kaj posebnega, spet drugi so tako navdušeni, da so se nama hoteli kar pridružiti. Veliko je bilo takšnih, ki naju občudujejo, saj zase pravijo, da tega ne bi zmogli.«

Vsak dan prehodita od 25 do 30 kilometrov. VIR: Facebook.
Okopala sta se v kakšni reki, ki jima je prekrižala pot. VIR: Facebook.

Kaj pa ju je med potjo najbolj motiviralo?

»Na začetku poti je bil to zagotovo cilj. Če ne bi imela tako jasnega in privlačnega cilja, bi bila motivacija manjša in težjih trenutkov veliko več. Oba sva na poti uživala in vesel sem, da sva se na to pustolovščino odpravila skupaj.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice