V uredništvo smo prejeli fotografije naše bralke Martine, ki je izkoristila še zadnji sončen septembrski dan in se skupaj s sestro odpravila na Triglav.

Kot nam je povedala, sta iz parkirišča v Krmi štartali ob sedmi uri zjutraj, pot ju je vodila mimo Prgrce - pastirske koče v Zgornji Krmi, kjer so ju pozdravili prvi sončni žarki in pa seveda novozapadli sneg. Nista bili edini, ki sta se odločili lep sončen dan izkoristiti za hribolazenje. Na poti sta namreč srečali kar nekaj planincev. 

Po treh urah hoje sta prišli do koče, kjer je bil čas za postanek. Spili sta čaj in se glede na odlične zimske razmere odločili, da se povzpneta do vrha. Pri podvigu se jima je pridružil še en planinec. Pred vstopom v steno so si nadeli čelade in dereze, v roke vzeli cepine in se spopadli s še zadnjim delom poti. Na vrh so prišli v slabi uri. Martina je bila na Triglavu že 11-krat, a to je bil njen prvi zimski vzpon: "Bilo je res lepo. Nebo brez oblačka, povsod naokrog pa zasnežene gore. Prava zimska pravljica!" 

V planinskih kočah so zadovoljni z letošnjo sezono, so sporočili s Planinske zveze Slovenija. Najbolj obiskane koče so bile tudi tokrat prav v okolici Triglava, kjer so Slovenci v času poletne sezone unovčili tudi največ turističnih bonov. 

Po osvojenem vrhu so se ustavili v koči na Kredarici in si, tako kot se spodobi, privoščili hladno pivo. Potem so se skupaj z ostalimi planinci podali nazaj v dolino in po dobrih sedmih urah se je odprava na zasneženi Triglav za njiju končala.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice