Slika je simbolična.
Od jutri dalje bo treba PCT pogoj izpolnjevati tudi v javnem potniškem prometu.

Na Slovenskih železnicah bodo potnike o obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT v javnem potniškem prometu predvsem obveščali, nadzor pa bodo izvajali sprevodniki oziroma vlakospremno osebje na samih vlakih, da ne bi prihajalo do prevelikih zamud.

»Na Slovenskih železnicah smo začeli z obveščanjem potnikov. Obveščamo jih preko spletnih strani, preko mobilne aplikacije za prodajo kart, na vseh prodajnih mestih, z obvestilnimi etiketami, tudi na vratih vlakov, da bodo to vedeli pred samim vstopom,« je v današnji izjavi za javnost pojasnila direktorica SŽ-Potniški promet Darja Kocjan.

Prav tako bodo potnike o obveznem izpolnjevanju pogoja PCT obveščali ob nakupu vozovnice na vlaku. V primeru, da potnik potrdila ne bo imel, ga bodo na to opozorili in ga prosili, naj izstopi na naslednji postaji. Za vse ostalo so po besedah Kocjanove pristojni inšpektorji.

Želijo si čimprejšnje vrnitve v normalnost

Poudarila je, da bodo vsi drugi higienski ukrepi veljali še naprej. Ocenjujejo, da se je obvezna uporaba mask izkazala za učinkovit ukrep in dodala, da večjega števila okužb tudi med zaposlenimi niso beležili. Uporabljajo razkužila, vlake pa dodatno čistijo.

»Želimo, da število potnikov ne bi preveč upadlo in da se čim prej vrnemo v normalno družbo,« je poudarila.

Na Slovenskih železnicah predvidevajo, da bo potek prometa normalen. »Ravno v izogib zamudam se bo operativni nadzor največ izvajal na samih vlakih,« je sklenila.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vanek76 (nepreverjen)

V Google vpišite bitchute in potem v bitchute skopirajte spodnje besedilo, pa si oglejte video posnetek.

VACCINE ONLY WORKS FOR A FEW WEEKS ACCORDING TO CDC - GOVERNMENT TO RECOMMEND TWO SHOTS PER MONTH

Starejše novice