Policistka iz Policijske postaje Krško je pred dnevi rešila žensko, ki je zabredla v reko Savo. Žensko, ki je skočila v vodo, je pogumna policistka zagrabila za oblačila in ji preprečila, da bi jo odnesel tok.

Kot so še ponosno sporočili dolenjski policisti, je policistka Policijske postaje Krško opravljala naloge na območju Vidma in zbirala obvestila od občanke.

Opazila je, da je 59-letna ženska v slabem psihičnem stanju, postajala je zmedena, nenadoma pa odšla po brežini Save in skočila v vodo.

Pogumno dejanje: Policistka skočila v mrzlo reko za žensko

Policistka ni oklevala, stekla je za njo, zabredla v mrzlo vodo, jo zagrabila za oblačila in ji preprečila, da bi šla še globje in bi jo odnesel tok. Uspela jo je zadržati in izvleči iz vode, vendar se je ženska ves čas upirala in ponovno poskušala skočiti v vodo.

S telesno silo jo je obvladala in zadržala do prihoda kolegov. Na kraj so poklicali še reševalce, ki so jo oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v ustanovo v Ljubljani.

Pogumna policistka je požrtvovalno opravila svoje delo, pri reševanju in pomoči pa izpostavila tudi lastno življenje in zdravje.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ODVZELI STE JI PRAVICO RAZPOLAGAT Z SVOJIM ŽIVLJENJEM SRAMOTA

11 (nepreverjen)

O vsaka čast policistkinji. Ogrožala je svoje življenje zaradi pacientke.

Default (nepreverjen)

Pustili bi Jo oditi vcasih je res vsega prevec

Starejše novice