Slika je simbolična (foto: Bobo).
Minister za zdravje Janez Poklukar bo posvetovalni skupini za cepljenje predlagal ustavitev cepljenja z cepivom Janssen v Sloveniji, razen v primeru, če bo to posameznik izrecno zahteval.

Na današnji vladni novinarski konferenci je minister Janez Poklukar potrdil, da bo skupini predlagal, da ustavi cepljenje s cepivom Janssen oziroma se v Sloveniji cepljenje s tem cepivom omogoči edino na izrecno zahtevo posameznika, ki to potrdi tudi s podpisom.

»Uveljavljeni začasni protokol bi s tem postal trajen«

»To pomeni, da trenutno uveljavljeni začasni protokol cepljenja s cepivom Janssen postane trajen,« je pojasnil.

Cepljenje z Janssenom so namreč začasno ustavili takoj po tistem, ko se je pri bolnici konec septembra pojavil suma resnega neželenega dogodka v časovni povezavi s cepljenjem proti covidu-19.

Na vprašanje, ali morda razmišljajo v smeri ustavitve ali omejitve cepljenja z drugim vektorskim cepivom proizvajalca AstraZeneca, je Poklukar napovedal, da bo pri tem sledil mnenju stroke.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Vse lepo in prav, da se ustavi cepljenje z tem cepivom pa čeprav z zamudo in težkimi posledicami. O tej zadevi se vsi prerekamo. Določeni pač ne zaupamo tem cepivom. Moti nas to, da je 'stroka' priporočala to cepivo do danes in istočasno vsiljevala! Zagotovo vsi kao strokovnjaki le prenašajo dalje kar piše na etiketi cepiva!

Surfeiter (nepreverjen)

Tožite! Tožite ministra, ministrstvo, tožite vse kar leze in gre ... tožite za milijone evrov ... tožite prasca, ki je zavajal in zavaja še naprej ...

Starejše novice