Če vas med 4. in 13. novembrom ustavi policija in napihate 0,0, ste morda osvojili vstopnico za koncert Tanje Žagar, Zlatka in Policijskega orkestra.

Napihaj 0,0 in zadeni vstopnico za skupni koncert Tanje Žagar, Zlatka in Policijskega orkestra. Ja, prav ste prebrali. In ne, ni šala. Policija bo v sklopu preventivne akcije Slovenija piha 0,0 voznikom, ki bodo pri preizkusu alkoholiziranosti napihali 0,0, delila letake, s katerimi se bodo lahko potegovali za vstopnice in udeležbo na decembrskem koncertu Tanje Žagar, Zlatka in Policijskega orkestra.

Namen akcije, ki jo bodo izvajali med 4. in 13. novembrom, je ob Martinovem, ki velja za štajersko novo leto, osveščati voznike o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu ter zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov. Obenem pa je policija našla tudi način, kako nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom različnih substanc.

Policisti pa ne bodo preverjali le, ali vozite pod vplivom alkohola, preverjali bodo tudi prisotnost prepovedanih drog med vozniki. Vožnja pod vplivom alkohola ali drog namreč zmanjšuje zbranost voznika, njegove motorične sposobnosti in sposobnosti zaznave okolice ter odzivanja na dogajanja v prometu. Število alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč na slovenskih cestah se je namreč v letošnjem letu povečalo. V prvih osmih mesecih je bilo za kar 25 odstotkov več alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice