Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 19. maja, opravili 3852 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 358 novih okužb, gre za 9,3-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb s koronavirusom je trenutno v Sloveniji 6255.

Opravljenih je bilo tudi 28.868 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4469 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 532 novih okužb, šlo je za za 11,9-odstotni delež okužb. Prejšnjo sredo, 12. maja, je bilo odkritih 598 novih okužb ob 12,9-odstotnem deležu pozitivnih.

V bolnišnicah 363 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo sedem oseb okuženih s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Sledilnika umrlo že 4345. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 363 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 110 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 384 in je manjše kot včeraj, ko je bilo 417.

Slovenija je v rumeni fazi, saj je skupno število hospitaliziranih pod 500, ravno tako je sedemdnevno povprečje okužb manjše od 600. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

PREHLAD JE IZGINIL ČEZ POLETJE, NEVERJETEN PODATEK, POPOLNOMA ISTO KOT LANI TOREJ, S TEM DA JE LANI BILO DOBESEDNO 0 OKUŽB KONEC MAJA...KDAJ BO PRELET LETAL, IN KOLIKO MESECEV BO TOKRAT JESENI ZAPRTJE ???

Koncajte novin… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

A bo kdaj kak podatek o umrlih, ki jih je še vedno res veliko . Cepljeni, zelo bolni ipd.

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

SICER PA SMEŠNO DA JE ŠT. SMRTI NA DNEVNI RAVNI ISTO TAKRAT KO IMAMO 300 OKUŽB IN TAKRAT KO SMO IMELI 5000 OKUŽB DNEVNO, TO JE DOKAZ DA JE SMEŠEN COVID IRELEVANTEN IN LJUDJE UMIRAJO OD OSTALIH STVARI IN PAČ TU PA TAM KAKŠEN "UMRE S COVIDOM"

pohorskisvizec (nepreverjen)

Dr dd...kaj še lahko prerokuješ? Ali 7 na lotu....? Kje si zagovarjal doktorat ?

Starejše novice